WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 3 augustus 2015

Vakantie in Schotland - The Pub

Op reis in Schotland
  The Drovers Inn - Pub of the year 1705

Eind juni/begin juli heb ik een bezoek gebracht aan Schotland. Het was een eerste kennismaking met het land.

Deel 3: The Drovers Inn, al meer dan 300 jaar Schotse gastvrijheid
Als je in Schotland op reis bent dan hoort daar natuurlijk ook een bezoek aan de pub bij.
Ook wij doen dat en we bezoeken niet zo maar een pub maar gaan wat drinken in de historische herberg The Drovers Inn dat niet al te ver gelegen is van Loch Lomond.
Het is één van de meeste bekende verblijfsplekken in Schotland. Je kunt er niet alleen wat drinken maar er zijn ook overnachtingsmogelijkheden.
Deze 300 jaar oude herberg/pub is gelegen aan de A82 net voorbij Ardlui aan de noordzijde van het Loch Lomond. Het werd vroeger gebruikt door de Highland veedrijvers (drovers) die hun vee via de paden langs het Loch Lomond naar de markten dreven.
In de pub is het interieur door de jaren heen vrijwel niet gewijzigd.
De meest populaire wandelroute van Schotland, de West Highland Way loopt ook langs de pub en nodigt uit tot een welverdiende stop halverwege of aan het aan het eind van de dag.
Ben je in de buurt van Loch Lomond? Ga dan beslist even een kijkje en een drankje nemen in deze bijzondere pub.
En oh ja, het schijnt er ook te spoken......

De pub ligt aan de doorgaande weg A82

Een héle oude pub

Bediening op z'n Schots

Interieur van één van de zaaltjesBij de bar is het altijd gezellig

Ook de motorrijders bezoeken de pub graag


Je kijkt er snel overheen maar het raam rechts is nep
En in een mum van tijd heb je contact :-)

Geen opmerkingen: