WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


donderdag 27 september 2012

Dahlia's

In het buurtschap Stokkum bij Markelo wonen aan de Welmersweg nr 3 mensen die helemaal gek zijn van fuchsia's.
Ze  - de familie Knopert - hebben van hun boerderij zelfs een "fuchsiaboerderij" gemaakt. Waar je ook kijkt, overal zie je - in de zomer - fuchsia's. Tegenover hun woonboerderij hebben ze een speciale tuin aangelegd waar  vele soorten fuchsia's staan. Je kunt er vrij in- en uitlopen.
Maar schijnbaar vonden ze dat nog niet genoeg want nu mag je ook áchter hun boerderij een kijkje gaan nemen. Niet dat ze daar ook fuchsia's hebben, nee daar hebben ze dahlia's. En ondertussen hebben ze daar ook meerdere soorten van.
Ik was er afgelopen week even om wat dahlia's op de foto te zetten. De familie Knopert vond het totaal geen probleem dat ik er aan het rondlopen was en foto's maakte.

Mocht je van dahlia's houden, ga dan komend weekend nog snel even een kijkje nemen. Voor je het weet zijn ze uitgebloeid.

 
 
 
  
 


  


 
 

De fuchsiaboerderij heeft een eigen site die * hier * te bekijken is.


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Truus
Hele mooie Bloemen-foto's,vooral die rood met witte Fuchsia!
Richard en ik zijn van 2-12 Oktober bij Hotel Alpina!!!
Hartelijke groetjes van
RIA uit Dordrecht

http://everydaymoments.aminus3.com/ zei

Prachtige kleurrijke serie dahlia's !

Zag je mooie serie foto's in beeld van de fotobond
:)))

Cool hoor!
Groetjes Aly

Hendrika zei

Ik zag ze pasgeleden op tv-Oost voorbijkomen. En toen dacht ik: wat een werk, al die knollen voor de winter uit de grond halen en in het voorjaar weer poten... . Maar het is wel een mooi bont geheel. Vlgs mij is de dahlia weer populair aan het worden :-).

Willy zei

In het echt bekijken zal niet meer gaan lukken, maar ik geniet even mee van je foto's. Fijne zondag, groetjes

marjolein vd fotokraam zei

Ik heb genoten van al die verschillende kleuren en soorten.
Ik ben gek op dahlia`s, onze tuin stond er vroeger vol mee, nu hier op de vette klei doen ze het lang zo goed niet.