WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


vrijdag 8 september 2017

Fietsroute Zorgvlied - Appelscha - Drents Friese WoldFietsen in het Drents Friese Wold
door bos, langs zandverstuivingen en verscholen vennetjes


Start: Hotel - restaurant Villa Nova
Adres: Dorpsstraat 38, 8437 PB Zorgvlied
Parkeren: bij de start is goede parkeergelegenheid
Afstand fietsroute: 31 km
Route-informatie: route gaat geheel via knooppunten
Kaart: zie aan eind van dit bericht
Horeca: bij start en op meerdere plaatsen onderweg
Routebeschrijving: met nummers knooppunten en kaart kan * hier * geprint of gedownload worden.

Tijdens een verblijf in een hotel op de grens van Friesland en Drenthe hebben we diverse wandel- maar ook fietstochten gemaak. Een van de fietstochten was van de plaats Zorgvlied via het Doldersummerveld en het Wapserveld richting Appelscha. Vervolgens via het Aekingerzand terug naar het startpunt in Zorgvlied. Een route waarbij we in het begin best vaak van de fiets zijn gestapt om foto's te maken of te kijken naar diverse dingen langs het pad. Zoals bijzondere plantjes en ook diverse paddenstoelen. Toen we in Appelscha arriveerden begon het te stortregenen. Tussen de buien door hebben we toen rap onze tocht voortgezet richting Zorgvlied. Dus weinig foto's kunnen maken op de terugweg. Desondanks was het toch weer een geslaagde fietstocht. De route die we gefietst hebben ging geheel via knooppunten. De routebeschrijving kan gedownload worden via de link die boven aan dit artikel staat. 
Bij punt 85 wordt het Buitencentrum Drents Friese Wold van Staatsbosbeheer gepasseerd. Het is zeker de moeite waard hier te gaan kijken. Er is ook een horecavoorziening.
Opvallend vonden we nog dat het met name in de ochtend lekker rustig was in het fietsgebied. Eindeloze heidevelden waar je echt geen mens tegenkomt. Bij Appelscha is het (in de zomer ) wel druk.

Enkele foto's. Als je op de foto's klikt krijg je ze groter in beeld. 

Uitkijktoren Doldersummerveld
Doldersummerveld 
Dauwdruppels tussen de heidestruiken
Bermen met bloemen in Doldersum
Door het bosgebied van het Wapserveld
Langs het pad zagen we oa deze Kluifzwam
Opzij kijken loont want dan kun je de mooiste vennetjes zien
In augustus bloeit de heide. Op meerdere plekken te zien.
Bosgebied nabij Appelscha
Ook de schapen schuilen voor de regen
Het AekingerzandDe hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.

September 2017
Route, tekst en fotografie (C) Truus Wijnen


Geen opmerkingen: