WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


woensdag 22 september 2021

Fietsroute Tilligte Lage Nordhorn Denekamp



Fietsroute Tilligte - Nordhorn
Grensoverschrijdende fietstocht 
met start in Tilligte


Start: parkeerplaatsje thv Ootmarsumsestraat 137, 7634 PP Tilligte. Daar is ook een klein infopunt. Vanaf daar richting knooppunt 5 fietsen, let op dat je vervolgens al snel, (net na huisnr 112) voor je bij de rotonde bent, linksaf moet: smal pad, langs een oud schooltje? en parkeerplaatsje, richting knooppunt 5.
Afstand: rondje van 43 kilometer
Horeca: Nabij de start: Fashioncafé bij Koopman Mode en op meerdere plekken langs de route
Route: Kan geheel gefietst worden via de knooppuntbordjes van het Fietsnetwerk.
Gpx: kan  * hier *  gedownload worden. Op je mobiel of tablet kan dit bestand gedownload worden door de site te openen in je browser, bv Safari of Firefox

Kaart met knooppunten van de gefietste route: aan eind van dit bericht. Tip, als je de kaart liever niet wil uitprinten, maak dan zekerheidshalve met je mobiel een foto van de kaart. Altijd handig om bij je te hebben. Ook omdat een bordje snel over het hoofd wordt gezien cq verdwenen kan zijn

 - - - - - - - - - - - - - -

Grensoverschrijdende route met start in het dorp Tilligte. Je fietst vervolgens richting Lattrop en Lage, komt ook nog langs het klooster Frenswegen om daarna nog een stukje van Nordhorn mee te pakken. Richting Bergvennen gaat het dan. Je steekt de Rammelbeek over, fietst voorlangs het Klooster Denekamp (waar ook een terrasje is voor een rustmoment) en zet via het Almelo - Nordhornkanaal zo langzaam aan weer koers richting Tilligte.
Wat kun je allemaal zien onderweg cq waar kom je langs? Best veel, want wat te denken van dit lijstje?
*Tilligte *Mariakapel *Sterrenwacht Cosmos *Lattrop *De Holtweijde *Huis te Brecklenkamp *Lage *Watermolen Lage *Lager- en Klosterbusch *Klooster Frenswegen *Vechte *Nordhorn Groene Grens *Bergvennen *Rammelbeek *De Zoeke * Klooster Denekamp *Almelo Nordhornkanaal *Schuivenhuisje *Tilligte
Genoeg redenen om op de pedalen te gaan toch?

Een beeldverslag, meerdere foto's zijn gemaakt met de mobiel.

Infopunt met groentekraampje bij de start


Kapel Tilligte

In de kapel

De Dinkel bij Lattrop
Wasje langs het fietspad 
Bij twijfel, in Duitsland tussen de knooppunten deze bordjes volgen
Kerkje in Lage
Kommieserhüser Lage (Twickel)
Alte Dinkel bij Lage 
Buitengebied Lage
Burgruïne Lage
Huis te Brecklenkamp
Klooster Frenswegen
Gang in Klooster Frenswegen
Brug over de Vechte bij Nordhorn
Langs de Rammelbeek
Watermolen Lage





De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.

September 2021
Route en fotografie (C) Truus Wijnen

Geen opmerkingen: