WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


donderdag 7 september 2017

Fietsroute Wolvega - Rottige Meente
Fietsroute Wolvega - Rottige Meente
Op pad op de grens van Friesland en Overijssel


Start: parkeerplaats van het vd Valk Hotel Wolvega
Adres: Atalanta 10, 8472 CA Wolvega
Parkeren: bij de start is goede parkeergelegenheid
Afstand fietsroute: 30 km 
Route-informatie: route gaat geheel via knooppunten
Horeca: bij start en met name in de zomer bij zgn Rustpunten
Kaart: zie aan het eind van dit bericht. 
Routebeschrijving: met nummers knooppunten, kan * hier * geprint of gedownload worden.
Gps-track: kan * hier * gedownload worden


Onlangs heb ik een fietsroute gemaakt in de Lendevallei ten westen van de plaats Wolvega. Eerder dit jaar was ik ook al eens wandelend op pad geweest in het natuurgebied maar dat was in een ander deel. Toen had ik al bedacht dat het langs het riviertje de Linde ook prachtig fietsen moet zijn. Op weg naar een vakantiebestemming in het noorden des lands besloot ik onderweg een pauze bij Wolvega in te lassen om er de hier beschreven route te gaan fietsen. 
Het bleek een fraaie route te zijn, daar kwam ik al snel achter. Onderweg fiets je veel langs water. Variërend van smalle watergangen tot uitgestrekte plassen. Heel mooi is het deel waarbij je op een smal pad langs kleine ietwat afgelegen huisjes fietst. Je bent dan in de nabijheid van het natuurgebied De Rottige Meente (wordt soms ook geschreven als Rottige Meenthe). Daar fiets je als het ware met een ruime bocht omheen. Je passeert ook diverse sluisjes. In de zomermaanden is het prachtig om te kijken naar alle passerende bootjes. 
Deze route die door een relatief rustig gebied gaat is zeker een goed alternatief voor de toch wat drukke fietsomgeving bij Giethoorn. Ga je op pad kijk dan bij de routebeschrijving zeker even bij de 'Aandachtspunten'.

Een beeldverslag (klik op de foto's voor grotere afbeeldingen):


Een route met langs het pad veel water
Zo af en toe moet je ook bruggetjes over met schapen als toeschouwer
Maar ook paarden zijn best nieuwsgierig
Prachtige fietspaden langs water en met schapen op en langs het pad
Je fietst onder andere in de Lendevallei
Leuke smalle ophaalbruggetjes
Het is een vogelrijk gebied

langs de route ook meerdere fraaie boerderijen
Fietspad nabij de Rottige Meente
Via een smal pad fiets je langs oude kleine huisjes
Bij de sluisjes is van alles te zien
Op het laatste deel fiets je ook nog door Wolvega
Kaart van de route (zie ook de routebeschrijving)De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.

September 2017
Route, tekst en fotografie (C) Truus Wijnen

Geen opmerkingen: