WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


vrijdag 14 augustus 2015

Three Sisters of Glen Coe - Vakantie in Schotland


Eind juni/begin juli heb ik een bezoek gebracht aan Schotland. Het was een eerste kennismaking met het land.

Deel 8: de Three sisters of Glen Coe
Als je de kant van de Ben Nevis op gaat kom je hoogstwaarschijnlijk ook door het dal van Glen Coe. Het is een diep dal dat zeer indrukwekkend is doordat het wordt omringd door steile en ruige bergtoppen.
In Glen Coe ligt de richel Aonach Eagach en drie markante heuvels die men de Three Sisters of Glen Coe noemt (Nederlands: Drie Gezusters van Glen Coe). De drie bergen zijn: Beinn Fhada, Gearr Aonach en de Aonach Dubh, alle drie toppen van Stob Coire nan Lochan. Allemaal uitlopers van Bidean nam Bian (een groot berggebied met 20 km aan berggraten met veel subtoppen).
Langs de weg door het dal is een parkeerplaats waar je goed zicht hebt op de drie heuvels. Gelukkig is er een infopaneel met daarop een uitleg van de toppen want om nu precies te ontdekken welke toppen de 'drie zusters' zijn, is moeilijk. Neemt niet weg dat het een spectaculair uitzicht is. De parkeerplaats is een geliefde plek om een kijkje nemen op het berglandschap. We staan er tussen toeristen uit China die we trouwens op veel meer plekken in Schotland tegenkomen.


Gelukkig is er een infobord

Bij het infobord


Het uitzicht is adembenemend mooi

En volgens mij zijn dit 2 van de 3 zusters

Ook hier zijn veel toeristen uit China...

..die elkaar natuurlijk ook op de foto moeten zetten
En ook als we weer verder rijden zien we vanuit de bus meerdere keren wandelaars. Zoals al geschreven bij het eerdere bericht is deze omgeving zeer geliefd.

En ook passeren we weer vele meren. Het blijft een prachtig gezicht

Zie ook  de andere berichten over Schotland. (alle berichten)
of per deel:
Deel 1: Het hotel, Loch Lomond en Loch Katrine
Deel 2: Het Landschap
Deel 3: The Drovers Inn, al meer dan 300 jaar Schotse gastvrijheid
Deel 4: De plaats Inverary en het Invarary Castle
Deel 5: Oban
Deel 6: St Conan’s Kirk, Church of Scotland
Deel 7: Op weg naar Ben Nevis
Deel 8: De Three sisters of Glen Coe
Deel 9: Innerpeffray Library De eerste uitleenbibliotheek van Schotland
Deel 10: Verrassende historische pareltjes in Blackford

Geen opmerkingen: