WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 10 augustus 2015

De Moezeköttel in Megchelen

De Moezeköttel
Noodwoning van net na Tweede wereldoorlog

Op een fietstocht door de Achterhoek komen we bij toeval langs een bijzonder huisje. Het staat in het buitengebied van het Achterhoekse Megchelen.
Het blijkt een (gerestaureerde) voormalige noodwoning te zijn, gebouwd direct na de Tweede Wereldoorlog. Het is een erg klein huisje en heeft een opzienbarende geschiedenis.
Het huisje is te bezoeken, je kunt er binnen kijken. Naast de woning staat een nieuwe schuur met daarin een Rustpunt waar koffie en thee te krijgen is en ook informatie over het project beschikbaar is.
De noodwoning is onlangs door een grote groep vrijwilligers gerestaureerd. De projectgroep heeft een eigen website met daarop de geschiedenis van de woning en de voortgang van het restauratieproject.
Onlangs heeft in het Noabermagazine een artikel gestaan over 'De Moezeköttel' zoals de noodwoning heet.

We waren onder de indruk van het huisje, de restauratiewerkzaamheden, de inrichting en het prachtige naastgelegen Rustpunt


Geen opmerkingen: