WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zondag 21 juli 2013

Ontmoeting met een nerts was het niet, wél een bunzing.

Vorig week zat ik in de buurt van Saasveld op een bankje m'n wandellunch op te peuzelen toen er een "beest" voorbij kwam. Heel snel ging het en voor ik goed en wel besefte wat er gebeurde was 't beestje al weer weg. Gelukkig kwam die nog een keer langs en had ik ondertussen m'n fotocamera kunnen pakken. Klik .. en de foto was gemaakt. Even later bleek dat die een nest jongen had en ze naar een andere plek aan het brengen was. Jammergenoeg heb ik dat moment niet helemaal scherp kunnen fotograferen (met mijn wandelcamera).

Toen ik later toen ik weer thuis was de foto op Twitter had gezet kwam ik tot de conclusie - en met mij een groot deel van de Natuur-Twitteraars - dat het een Bunzing. Iemand gaf ten nog de suggestie dat het hier wellicht een Amerikaanse Nerts (Mink) betrof. Dus toen sloeg de twijfel toen.
Maar de doorslag gaf uiteindelijk een kenner die mailde dat het toch echt een bunzing is geweest "..... een Amerikaanse Nerts heeft alleen een witte kinvlek, en geen wit op de bovenlippen, ook geen witte randen aan de oren, en is bovendien egaal bruin tot zwart van kleur. Op jouw foto's zijn duidelijk witte
bovenlippen, en witte randen aan de oren te zien, en als je goed kijkt zie je ook een vaag bunzingmasker, de flanken en rug zijn lichter gekleurd dan de poten en buik (dus niet egaal), en wijzen dus op Bunzing. Weliswaar zijn "jouw" exemplaren erg donker voor een Bunzing, maar jong volwassen Bunzingen van 3 tot 6 maanden oud kunnen vaak veel donkerder zijn dan de meeste volwassen Bunzingen. Dus jouw eigen determinatie, en die van je mede-twitterraars was dus juist!
 Overigens erg leuk dat je dit tafereeltje op klaar lichte dag hebt kunnen vastleggen. Ik ben zelf veel in het veld, maar heb nog nooit een Bunzing overdag gezien! " stond er in de mail.1 opmerking: