WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zondag 21 juli 2013

Graftrommels in Goor

Graftrommels
De algemene begraafplaats in Goor herbergt een unieke verzameling van oude graftrommels.
Graftrommels werden vroeger op graven gezet in plaats van de duurdere stenen zerken.
De trommels met een grootte van een flinke autoband zijn aan de buitenkant van metaal.
Binnenin is een versiering aangebracht van keramieken bloemen en vind je de naam van de overledene terug. De trommel is met glas afgesloten.
Op de  begraafplaats zijn zo’n 33 graftrommels te vinden. Er was kans dat door verval van grafrechten de trommels geruimd zouden worden en dat het einde zou betekenen van deze unieke collectie. Gelukkig werd tot actie overgegaan.
Veel graftrommels zijn ondertussen gerestaureerd en er is nu zelfs een klein graftrommelmuseum in de aula van het kerkhof.
Elke eerste zondag van de maanden april tot en met oktober is het museum te bezoeken.


Graftrommels op de Algemene Begraafplaats van Goor
Dit is een informatietekstje uit de Rondwandeling Goor - Stokkum die op mijn wandelweblog staat beschreven.
Deze route kunt u * hier *  bekijken.

Geen opmerkingen: