WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


donderdag 24 januari 2013

Fotowedstrijd Twente

Kijk, deze foto's laat ik meedoen aan de fotowedstrijd van de fotoclub Oldenzaal.
Onderwerp is: Twente. Nu heb ik heel veel foto's van Twente; boerderijen, landschappen, gebouwen enz. enz. maar ik vond ze niet echt geschikt voor een wedstrijd.
Ook had ik nog een foto van een koe met een flesje grolsch voor z'n neus. Maar grolsch vind ik meer bij de achterhoek - Groenlo horen en niet bij Twente. Ook al staat de fabriek in Enschede.
Dus het was best nog even uitzoeken welke foto's ik zou laten meedoen.
Ik ben uiteindelijk tot de volgende drie gekomen.
Foto 1 is gemaakt in een boerderij  in de omgeving van Markelo.
Foto 2 is gemaakt bij een boerderij op het landgoed Weldam bij Goor. De bewoonster loopt daar nog elke dag op haar geschuurde klompen.
Foto 3 is gemaakt op een erf van een boerderij in het buitengebied van Bentelo.
Aanstaande maandag worden de foto's besproken.
Ik ben benieuwd wat het oordeel van de jury is. 6 opmerkingen:

MoniqueSamui zei

Ik ben ook heel benieuwd! In de eerste foto is het invallende licht van de zon prachtig en bij de laatste hebt je een mooi perspectief gekozen met de boerenhoeve en schuur in de achtergrond. De middelste heeft een leuke compositie. Ik ga voor nr. 1 :)

Hendrika zei

De 1e foto had ik op Twitter al voorbij zien komen, de lichtval vind ik schitterend! Succes!

koekeloeren zei

Mijn voorkeur gaat uit naar no. 1 van wege de spannende lichtval

marjolein vd fotokraam zei

Ik zou echt voor 1 gaan ivm lichtinval, 2 niet en 3 is ook erg Twents met de boerenhoeve op de achtergrond

Ina zei

foto 1 vind ik prachtig ! Door de wimpers van je ogen lijkt het een schilderij...
Veel succes ! Laat je de uitslag ook weten ? hartelijke groet.

Hendrika zei

En... viel je in de prijzen??