WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 14 januari 2013

IJsdikte

Er waren vanmiddag veel mensen op de been.
Het was er dan ook het weer naar: een mooie blauwe lucht, een zonnetje en een lekkere vrieskou.
Zelf moest ik even in Haaksbergen zijn en daar heb ik meteen een bezoekje aan de lokale ijsbaan bij aangekoppeld.
De IJs- en Skeeler Club van Haaksbergen die de naam IJSCH (mét allemaal hoofdletters vertelde een lid vd club me) draagt is elk jaar weer één van de ijsclubs die als eerste de ijsbaan klaar heeft voor het schaatsen van een schaatsmarathon.
De hele dag was het al de vraag waar die deze keer al eerste georganiseerd zou gaan worden: Noordlaren, Gramsbergen, Veenoord of Haaksbergen.
Genoeg reden dus om even poolshoogte te nemen bij de ijsbaan.
Ik was niet de enige. Diverse wandelaars maakten een ommetje langs de ijsbaan om persoonlijk de situatie in ogenschouw te nemen maar ook om de vrijwilligers met vragen over de ijsdikte te bestoken.
Die vrijwilligers die gingen rustig door met hun werkzaamheden.
Het plan was opgevat om het ijs sneeuwvrij te maken. Daarvoor was een vernuftige constructie bedacht: een grote houten schuiver die middels touwen van de ene naar de andere kant van de baan getrokken kon worden.
 

Omdat niet op het dunne ijs gelopen mocht worden was een gedeelte van een zendmast over de baan gelegd. Hier kon dan overheen gelopen worden.
Eén van de touwen van de grote schuiver werd aan de mannen aan de overkant gegeven. En toen kon het schuiven beginnen.


 Wel zorgen dat je zelf weer heelhuids aan de kant komt.En zo werd er heen en weer geschoven om de sneeuw van het ijs te krijgen.


  


Een half uur later was er al een flink gedeelte van de baan sneeuwvrij. En nu maar hopen dat het ijs wat dikker wordt want voor een marathon was het nog niet dik genoeg. In Noordlaren wel, daar wordt morgen de eerste marathon gereden.
Of er morgen al op de ijsbaan van Haaksbergen geschaatst kan worden was aan het eind van de middag nog niet duidelijk. Morgen gewoon de website van de ijsclub - www.ijsch.nl - in de gaten houden. Het ijs wordt nl meerdere keren per dag gemeten.


4 opmerkingen:

Aly zei

Prachtige winterse beelden Truus.
Het gaat in Noordlaren gebeuren dus hier vlakbij.
Hoop dat de sneeuw geen spelbreker zal zijn.
Gr. Aly

Tiny zei

Wat een goed idee om zo de sneeuw van de baan te krijgen je moet het maar bedenken.
Zal inmiddels wel weer een stuk aangegroeid zijn het ijs, nu maar hopen dat er geen sneeuw meer op komt.
Groetjes

Aly zei

Leuk die onderlinge strijd Truus.
Ik wilde in Noordlaren
gaan kijken maar was zo
verkleumd uit Groningen terug gekomen dat ik bijna niet meer warm kon worden.
Het was echt bitter koud.
De vorst blijft aanhouden
en de schaatskoorts
zal blijven oplopen :-))
Mooie winterse impressie!
:)

marjolein vd fotokraam zei

Dat hebben ze vernuftig bedacht
Leuke duidelijke ijsserie is dit geworden.