WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 5 augustus 2019

Fietstocht Het Stift - Het Everloo - Ootmarsum


Fietstocht Het Stift - Het Everloo - Ootmarsum


Door het buitengebied van Weerselo, Rossum en Agelo afgewisseld 
met historische plekken en een doorkomst door Ootmarsum 


Start: Parkeerplaats thv Het Stift 6, 7595 LE Weerselo (je bent dan in de buurt van knooppunt 76).
Alternatief: het is goed mogelijk de route te starten op andere plekken zoals Rossum (knooppunt 49), Het Everloo (nabij knooppunt 51), Ootmarsum, parkeerplaats aan de Oldenzaalsestraat/Wolfsbree (fiets vandaar richting knooppunt 38) of in Groot Agelo thv Café Groot Agelo (knooppunt 38)
Afstand: rondje van 39 kilometer
Horeca: Op meerdere plekken langs de route. Ook kom je langs diverse zgn Rustpunten. Zie de symbolen op de kaart
Route: kan geheel gefietst worden via de knooppuntbordjes van het Fietsnetwerk
Gpx: kan * hier * gedownload worden. Op je mobiel of tablet kan dit bestand gedownload worden door de site te openen in je browser, bv Safari of Firefox
Kaart met knooppunten vd gefietste route: aan eind van dit bericht. Tip, als je de kaart liever niet wil uitprinten, maak dan zekerheidshalve met je mobiel een foto van de kaart. Altijd handig om bij je te hebben. Ook omdat een bordje snel over het hoofd wordt gezien cq verdwenen kan zijn

 - - - - - - - - - - - - - -

Een fietsroute die je laat kennismaken met het plattelandsgebied tussen de plaatsen Ootmarsum en Weerselo. Je fietst over afwisselende paden door landelijke agrarische gebieden. Her en der staan nog authentieke boerderijen en schuren. Andere paden laten je kennismaken met het Kanaal Almelo Nordhorn maar ook fiets je langs het prachtige kleinschalige natuurgebied De Rossumermeden. Een voormalig beekdal met natte elzenbroekbossen, oude eiken/berkenbossen, schraalgraslanden en eeuwenoude houtwallen. Cultuur- en historieliefhebbers komen meer aan hun trekken in de plaatsen Ootmarsum of Het Stift of bij Havezathe Het Everloo alwaar de route ook langs gaat.


Een beeldverslag (klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave).

Bij Rustpunt 't Stekkie
Fietspad nabij Rossum
Buitengebied Volthe
Buitengebied Agelo
Boerenschuur omgeving Ootmarsum
Stiftskerk achterzijde
Oude waterput Het Stift

Omgeving Weerselo

Kaart van de route


De hier beschreven route is met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, paden, knooppunten of openingstijden voor kunnen komen.

Augustus 2019
Route, tekst en Fotografie © Truus Wijnen


Geen opmerkingen: