WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 26 december 2011

Voorjaarsgevoel

Vandaag na weken werken in het nieuwe huis eindelijk weer eens aan de wandel geweest.
Vanochtend regende het hier in Twente nog maar heel geleidelijk aan werd het droger.
We hadden bedacht te gaan wandelen in de buurt van de Ehzerwold /De Velhorst zodat we halverwege konden gaan lunchen bij De Hoofdige Boer in Almen.
Tijdens de wandeling liepen we een stuk langs het Twentekanaal.  Omdat we hadden gehoord dat ter hoogte van de Ehzerwold aan het Twentekanaal meerdere Sassafras-bomen zouden staan, zijn we ook daar naar op zoek gegaan. (lees over de Sassafras op Wikepedia)
We hebben ze gevonden! En wel door naar de bladeren die onder bomen lagen te kijken.
Als er weer bladeren áán de bomen zitten zal ik er eens foto's van maken.

Tijdens de wandeling viel het op dat er veel vogels te horen waren. Op sommige plekken leek het wel of ze hun voorjaarszang al aan het oefenen waren.
En dat was niet het enige teken van het zachte weer; ook de mollen waren druk bezig en zelfs de madeliefjes waren te zien.Je zou toch bijna denken dat het al voorjaar wordt. Van mij mag het.
Net voor het donker werd waren we weer terug bij de auto. En de smaak van het wandelen heb ik weer te pakken; komende week een wandeling in de buurt van de IJssel.

Oh ja, en die lunch bij de Hoofdige Boer? Die was meer dan voortreffelijk.

4 opmerkingen:

Hendrika zei

Eindelijk weer tijd voor een wandeling: was je vast wel aan toe na de drukke weken van de verhuizing. Begin je al een beetje te wennen aan je mooie nieuwe huis? Een heel verschil met je oude huis, lijkt me!

Sien zei

Hallo Truus

Je zal het wel ontzettend druk hebben met je nieuwe onderkomen :-)
Fijn dat je toch tijd vrijmaakt om je favoriete sport te beoefenen.
Ja en op je foto lijkt het wel Lente
Goed gezien en vastgelegd!

Ik was vandaag in Breskens, volgens mij was het daar 12 graden, zo lekker voor een strandwandeling.
Heerlijk, weg met de sneeuw en ijzel brrr :-)

Fijne dinsdag nog
Groetjes Sien

Ria zei

Jij hebt dus weer een lekker tochtje gemaakt...heerlijk hè, na alle drukte.
Bevalt de nieuwe stek?
@ Ja...dat was wel schrikken!
Maar net wat je zegt...beweging is goed voor me, dus ik ga vanmiddag weer boulen.
Het prikken wordt geschat op een dag of veertien, dan moeten de tabletjes het overgenomen hebben en die moet ik minstens een half jaar gebruiken.
Zal wel weer goed komen.
Groetjessss...Ria.

marjolein vh pl zei

Wat ziet dat er al `goed` uit
En je madelief steelt toch wel de show.
Heerlijk weer om buiten te zijn hè ?