WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zaterdag 5 januari 2013

Winter in Nederland

Winter in Nederland. Nee, op dit moment lijkt het er niet op.
Niet dat ik dat erg vind want voor het wandelen is de temperatuur lekker. Vooral als je ook notities moet maken. Als het erg koud is wil het nog wel eens lastig zijn om te schrijven. Pennen willen ook nog wel eens weigeren. Dat doet mij er aan herinneren dat ik ooit gehoord heb dat er speciale pennen zijn voor winterse omstandigheden. Deze pennen kunnen zelfs bij vele graden onder nul nog schrijven.
Ik ben ze nog nooit ergens tegengekomen. Mochten jullie een tip hebben, dan houd ik me aanbevolen.
Maar goed, die winter. Ik was aan het bladeren in mijn digitale archief en kwam nog enkele foto's tegen die ik heb gemaakt op 1 Januari 2009. Het had al langere tijd gevroren en in Giethoorn kon geschaatst worden. Het was een prachtig gezicht, al die schaatsende mensen. Holland op z'n mooist.Ik heb er verslag van gedaan in  * dit * bericht op mijn weblog. Ook ben ik toen nog even in Dwarsgracht langsgegaan. De foto's daarvan kun je * hier * vinden.


2 opmerkingen:

Willy zei

Blèhhh, ik wil winter!

MoniqueSamui zei

Hoi Truus! Tijdens mijn afwezigheid is de computer diverse keren gecrasht en was ik al mijn favorieten kwijt en de feedreader. Gelukkig dat jij bij mij langs kwam, kan ik je weer toevoegen! Bedankt voor je tweet.
Over de foto's ... heel sfeervol, vooral de tweede vind ik erg mooi met de rode kleur van de mutsen in contrast met de mistige achtergrond.