WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


donderdag 3 januari 2013

Wandelen bij Deventer

Afgelopen vrijdag, de laatste vrijdag van het jaar, ben ik weer op pad geweest met  OnTrack.
Vrijwilligers organiseren er wandelingen waaraan iedereen gratis kan deelnemen. Wandelingen en data zijn te vinden in een wandelpool die op de site staat.
Met enige regelmaat organiseer ik er ook één.
Deze vrijdag liep ik echter mee met Janneke. Lekker makkelijk. Want je hoeft nu eens niet op te letten of je wel goed loopt. Nee, je loopt gewoon achter de medewandelaars aan en maakt op z'n tijd een foto.
De wandeling bracht ons vanaf Twello bij de IJssel bij Deventer om vervolgens langs deze IJssel richting Deventer te lopen.
Het water stond hoog, we konden nog net op het hoogste gedeelte van de dijk langs het water wandelen.

Dichter bij Deventer gekomen moesten we toch het gras inruilen voor de verharde weg; het water stond te hoog.


 
Het tunneltje onder de Rijksstraatweg was nog net passeerbaar via het verhoogde trottoir.Na het tunneltje werd het toch wel erg nat. De weg was ondergelopen. Er zat niets anders op dan daar zo snel mogelijk door heen te banjeren.
Het ondergelopen weiland bij het Bolwerk zat vol met Canadese ganzen.
Gelukkig was de fiets- en voetgangerspont nog wel in de vaart zodat we vanaf het Bolwerk de oversteek over de IJssel naar de binnenstad van Deventer konden maken.


Nog een stuk wandelen langs de Welle en daarna de stad in, op zoek naar een gezellig en warm café.
Een goede afsluiting van het wandeljaar 2012.


1 opmerking:

photopino zei

Super leuke serie Truus !