WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


donderdag 20 augustus 2015

Fietsen in de Ooijpolder


Fietsen in de Ooijpolder 

Een verslag van een eerder gemaakte fietstocht. 

Start: meerdere mogelijkheden, zie kaartje. Wij zijn gestart in het plaatsje Ooij om van daaruit naar knooppunt 49 te fietsen.
Parkeren:  parkeerterrein aan de Koningin Julianalaan in  6576 AR Ooij
Afstand: 35 km
Info: route gaat via knooppunten
Kaart en Routebeschrijving: is * hier * te downloaden

Zomer 2013. We gaan op pad voor een fietsroute in het bij Nijmegen gelegen gebied De Ooijpolder. Op internet hebben we een route ontdekt die ons wel leuk lijkt. Eenmaal aan het fietsen komen we er achter dat we inderdaad een meer dan prachtige route te pakken hebben.

De 35 km lange “Ooijroute”die gratis te downloaden is op internet, kan helemaal gevolgd worden via Knooppunten. Lekker makkelijk dus. In de folder staan een kaartje, route-informatie maar ook bezienswaardigheden tijdens de route vermeld. 
 
Er zijn diverse plekken waar je de route kunt beginnen, bv bij het cafe restaurant Oortjeshekken. Maar daar kan het in de weekenden behoorlijk druk zijn en kan parkeren een probleem worden.Wij hebben er voor gekozen de auto neer te zetten in het plaatsje Ooij om van daaruit naar knooppunt 49 te fietsen. Natuurlijk wel eerst een kop koffie drinken op één van de terrasjes.

Terras in Ooij
Fietsen langs knooppunten
Knooppunt 49 is daarna al snel gevonden en met onze fototoestellen onder handbereik beginnen we aan de “echte” route. Een route die, daar komen we al snel achter, bijzonder mooi is. Het weer werkt deze dag dan ook mee; de zon, blauwe luchten, prachtige wolkenpartijen en een prima temperatuur. We genieten van de uitzichten over de Waal, de vele waterpartijen met overal vogels, prachtig begroeide bermen met vele insecten en vlinders, de ooibossen, konikpaarden en galloway-runderen die vrij rondlopen, kleine dorpjes, kerkjes en verrassende horecaplekken zoals de
We zijn onder de indruk van het gebied en na de fietstocht zijn we er van overtuigd dat we hier zeker vaker naar toe gaan. Want ongetwijfeld zullen er in het najaar vele trekvogels te zien zijn en zal het winterlandschap met sneeuw en ijs ook erg verrassend zijn. Daarnaast zijn er ook nog eens goede wandel- en fietsmogelijkheden, wat wil een mens nog meer :-) 

Fietsen op de Ooijse Bandijk
Zicht op Nijmegen
Fietsers langs de Dijkgraaf van Wijckweg
De 35 km lange Ooijroute is  *hier *  te downloaden.
Wij hebben de auto geparkeerd op het parkeerterrein aan de Koningin Julianalaan in  6576 AR Ooij.
Alhoewel in de folder een duidelijk kaartje alsmede de knooppunten staan hierbij toch nog even de knooppunten:
49-48-16-63-64-66-
65-93-94-72-71-95-49

En of we foto’s gemaakt hebben?  Zeker weten. Eerlijk gezegd kwamen we tijd te kort.
Hieronder een foto-impressie van deze fietstocht.

Klik op de foto's voor grotere afbeeldingen


Prachtige bermen langs de Langstraat

Uitkijkpunt aan de Langstraat

Ooibossen Millingerwaard

Wandel- en fietspad in de Millingerwaard

Kerkje van Persingen

In het kerkje van Persingen

Zicht vanaf de Ooijse Bandijk op Nijmegen
Hollandsch - Duitsch gemaal aan de rand van Nijmegen
Millingen aan de Rijn
Voet- en fietsveer in Millingen aan de Rijn
Langs de weg staat een aardbeienautomaat
Fietspad langs de Waal
Monumentale boerderij Plezenburg net buiten het plaatsje Leuth

Geen opmerkingen: