WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


woensdag 12 augustus 2015

Vakantie in Schotland - St Conan’s Kirk Loch Awe


Op reis in Schotland
St Conan's Kirk Loch Awe

Eind juni/begin juli heb ik een bezoek gebracht aan Schotland. Het was een eerste kennismaking met het land.

Deel 6: St Conan’s Kirk, Church of Scotland 

De monumentale Saint Conan's Kirk ligt aan het Loch Awe in het district Argyll and Bute.
We komen er langs als we - rijdend op de A85 - op de terugreis zijn van Oban naar het hotel aan Loch Lomond. We kunnen snel een blik werpen op het bijzondere kerkje.

De kerk die werd gebouwd als kapel voor de Campbells van Innis Chonan is ontworpen door de self-made architect Walter Douglas Campbell en is gebouwd in 1881. De zware eiken balken in het klooster zijn - volgens de verhalen - afkomstig uit gesloopte houten slagschepen. De kerk heeft een excentrieke mix van kerkstijlen. Voor de bouw zijn lokale stenen gebruikt waaronder grote, afgevlakte keien van graniet uit de nabijgelegen Ben Cruachan die de pijlers vormen van de boog van het koor. De transepten maken het Heilig Kruis.
Er staat in de kerk een klein orgel.
Saint Conan's Kirk is bekend om het fragment van bot dat - volgens overlevering - van Robert the Bruce, koning van Schotland is.

Voor meer informatie over deze kerk kunt u de website bezoeken.

Zie ook de andere berichten over Schotland. (alle berichten)
of per deel:
Deel 1: Het hotel, Loch Lomond en Loch Katrine
Deel 2: Het Landschap
Deel 3: The Drovers Inn, al meer dan 300 jaar Schotse gastvrijheid
Deel 4: De plaats Inverary en het Invarary Castle
Deel 5: Oban
Deel 6: St Conan’s Kirk, Church of Scotland
Deel 7: Op weg naar Ben Nevis
Deel 8: De Three sisters of Glen Coe
Deel 9: Innerpeffray Library De eerste uitleenbibliotheek van Schotland
Deel 10: Verrassende historische pareltjes in Blackford


Geen opmerkingen: