WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 29 mei 2017

Infocentrum IJssel Den Nul Duursche Waarden

Infocentrum IJssel Den Nul
Een verrassing in de Duursche Waarden

Ik was onlangs voor een wandeling in de Duursche waarden. Een gebied dat ten hoogte van Den Nul ligt in de uiterwaarden van de IJssel. Tussen de plaatsen Olst en Wijhe. De wandeling die we daar liepen was meer dan prachtig. Je kunt er over lezen op m'n wandelsite
Maar ook erg mooi en zeer de moeite waard om daarvoor nog eens die kant op te gaan is het bij de start gelegen infocentrum IJssel Den Nul. Het is in 2012 geopend en voortgekomen uit de samenwerking tussen Staatsbosbeheer, de Historische Vereniging ‘t Olster Erfgoed, de JP van den Bent Stichting en SallandWonen. Bij binnenkomst in het mooie en lichte gebouw is er grote kans dat je door enthousiaste vrijwilligers welkom wordt geheten. Niet alleen kunnen zij je van alles vertellen over het gebied, diverse wandelroutes en veel meer maar zullen ze je ongetwijfeld ook wijzen op de diverse exposities in en rond het gebouw. 
Door het jaar heen zijn er meerdere activiteiten. Zie ook de links aan het eind van dit bericht.

Het infocentrum ligt het op een fraaie plek in een natuurlijke omgeving met aan de achterzijde de zwemkolk. Vanuit het restaurant heb je een prachtig uitzicht. Bij mooi weer kun je buiten zitten. Aan het water. Met kans op het zien van een ijsvogel.

Echt de moeite waard om daar eens naar toe te gaan! 
Omdat wij nog een wandeldag voor de boeg hadden, hebben we niet echt veel tijd gehad om alles te bekijken. Maar binnenkort gaan we er weer naar toe. Gaan we ook de expositie van Historische Vereniging bekijken en nemen we zeker plaats op het genoeglijke terras.

Het adres van het informatiecentrum is: 
Rijksstraatweg 109, 8121 SR Den Nul
Links:
Infocentrum
Restaurant 
Activiteiten
Verslag Wandeling Trage Tocht Duursche Waarden
Fietsroute in dit gebied


Het infocentrum ligt aan de Rijksstraatweg bij het plaatsje Den Nul
Infocentrum IJssel Den Nul
Er is ook een Tourist Infopunt in het centrum
Er is van alles te koop. Ook natuurboeken en -gidsen.
Het fraaie uitzicht vanuit het restaurant aan de achterzijde van het gebouw
Een hele lange bank zodat iedereen bij het raam kan zitten
Overal hoekjes met leuke presentjes
Vanuit het infocentrum kun je diverse wandelingen maken
In 1 van de bijgebouwen was een expositie van de Historische Vereniging

Geen opmerkingen: