WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Afwisselend de spiegelreflex- dan weer de compactcamera. De meeste foto's die hier geplaatst zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig (foto-)wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de diverse wandelingen zijn *hier* te vinden.
Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog. Op dit Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken' zijn tientallen routes te vinden en regelmatig worden hier nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 10 augustus 2015

De Moezeköttel in Megchelen

De Moezeköttel
Noodwoning van net na Tweede wereldoorlog

Op een fietstocht door de Achterhoek komen we bij toeval langs een bijzonder huisje. Het staat in het buitengebied van het Achterhoekse Megchelen.
Het blijkt een (gerestaureerde) voormalige noodwoning te zijn, gebouwd direct na de Tweede Wereldoorlog. Het is een erg klein huisje en heeft een opzienbarende geschiedenis.
Het huisje is te bezoeken, je kunt er binnen kijken. Naast de woning staat een nieuwe schuur met daarin een Rustpunt waar koffie en thee te krijgen is en ook informatie over het project beschikbaar is.
De noodwoning is onlangs door een grote groep vrijwilligers gerestaureerd. De projectgroep heeft een eigen website met daarop de geschiedenis van de woning en de voortgang van het restauratieproject.
Onlangs heeft in het Noabermagazine een artikel gestaan over 'De Moezeköttel' zoals de noodwoning heet.

We waren onder de indruk van het huisje, de restauratiewerkzaamheden, de inrichting en het prachtige naastgelegen Rustpunt


Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...