WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


woensdag 25 juli 2018

Fietstocht Dalfsen Zwolle Hasselt


Fietstocht Dalfsen Zwolle Hasselt

Langs de Overijsselse Vecht en het Zwarte Water
en door de binnenstad van Zwolle


Zeer afwisselende fietsroute waarbij je vanaf startplaats Dalfsen langs de Overijsselse Vecht richting Zwolle fietst. In de omgeving van de Agnietenplas steek je met een ouderwets veerpontje het water over om vervolgens richting Hasselt te fietsen. Via de historische Stenendijk fiets je dit historische plaatsje in. Onderweg ben je langs meerdere prachtige plekken langs het water gekomen.
Neem zeker de tijd om in het Hanzestadje Hasselt rond te kijken.
Als je daarna met de route verder gaat en Hasselt verlaat let dan op dat je het fietspad neemt dat helemaal links ligt en de brug overgaat. Dus niet op één van de twee verkeerswegen gaan fietsen (zoals ik in eerste instantie deed, oeps). Na de brug moet je een klein stukje langs een industriegebied maar gelukkig fiets je al vrij snel de mooie Zwolsedijk op en passeer je weer meerdere fotogenieke plekken langs het water.
Uiteindelijk kom je in de binnenstad van Zwolle uit. Ook hier weer, neem de tijd om al het moois te bekijken. Na Zwolle wordt het rustiger langs het fietspad en zo geleidelijk aan kom je weer in de buurt van Dalfsen. Nog een stukje door een bosgebied en je bent weer terug bij het startpunt van de route. 

 - - - - - - - - - - - 

Start: Parkeerplaats bij het station van Dalfsen (vrij parkeren)
Adres start- en eindpunt: Stationsweg 4, 7722 HA Dalfsen 
Afstand: 48 kilometer
Horeca: bij start (Grand Café het Oude Station en in de binnenstad van Dalfsen) en op meerdere plekken langs de route zoals in Hasselt en Zwolle.
Route: kan geheel gefietst worden via de knooppuntbordjes van het Fietsnetwerk
GPS: kan * hier * gedownload worden. Op je mobiel of tablet kan dit bestand gedownload worden door de site te openen in je browser, bv Safari of Firefox.
Kaart vd gefietste route: aan eind van dit bericht. Tip, als je de kaart liever niet wil uitprinten, maak dan zekerheidshalve met je mobiel een foto van de kaart. Altijd handig om bij je te hebben. Ook omdat een bordje snel over het hoofd wordt gezien cq verdwenen kan zijn.
Let op: het veerpontje tussen de routenummers 87 en 69 vaart alleen in de maanden Mei t/m September. Alternatief is dan van nr 47 naar nr 69 te fietsen.

Een beeldverslag van de route

Je fietst langs de Overijsselse Vecht
In het voorjaar zie en hoor je vele vogels
Bij Drinkwaterproductiebedrijf Vechterweerd ad Zuidelijke Vechtdijk 
Boerderijtje langs de dijkSluiswachtershuis Het Nieuwe Verlaat
Monument Thomas van Kempen (a Kempis) bij Begraafplaats Bergklooster Zwolle
Vaart van Mei tot en met September
Via het veerpont steek je de Overijsselse Vecht over

De veerman brengt je naar de overkant
Zijlkolk, een aftakking van de Overijsselse Vecht
Pauzeplek bij de Schotbalkenloods ad Gennerdijk thv buurtschap Holten
Langs de Gennerdijk
Poldergemaal Streukelerzijl (1925)
Over de historische Stenendijk fiets je Hasselt in
Brug over een van de grachten in Hasselt
Doorkijkje op het Zwarte Water
Het Oude Stadhuis Hasselt
Oude boerderij langs de Zwolse Dijk
Fietspad langs het Zware Water richting Zwolle
pluktuin Stadsland aan de Hasselterdijk
Sassenpoort Zwolle
Stadspark Eekhout Zwolle
Museum De Fundatie Zwolle (bij de Singelgracht)
Je komt ook nog langs een Melktappunt
Veel water onderweg dus grote kans op het zien van labels
En overal langs de route schaduwplekken

Klik op de kaart voor grotere afbeelding


Geen opmerkingen: