WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 18 oktober 2010

Herfst en Kraanvogels in de Müritz (NoordOost Duitsland)Oktober is één van de mooiste maanden om naar de Müritz te gaan.
De kraanvogels zijn in deze periode van het jaar aan hun trek richting zuiden begonnen. Het waterrijke gebied van de Müritz, gelegen in NoordOost Duitsland, wordt door ze gebruikt als overnachtings- en fourageerplek.
Het zien maar bovenal ook horen van deze vogels is een spectaculaire belevenis.
De herten zijn met name tegen de avond driftig aan het burlen. De bomen verkleuren naar prachtige herfsttinten.
Kortom, een bezoek aan deze streek is in de herfst een aanrader.

Zelf was ik afgelopen week (weer) in het plaatsje Federow gelegen in het Müritz Nationalpark. Het mooie van deze plaats is dat het zowel in de buurt van water als bossen ligt. Zowel de kraanvogels als de burlende herten zijn te vinden in de zeer nabije omgeving.
(En dan heb ik het nog niet eens gehad over de vele vogels, wasberen, vossen en wilde zwijnen).
Na andere jaren te hebben gevogeld en gewandeld, was deze keer het fietsen aan bod. Nee, niet op supersonische fietsen maar gewoon op onze huis tuin en keuken-fietsen. En dat ging erg goed. Er zijn prachtige fietspaden aangelegd door het toch vrij uitgestrekte Müritz Nationalpark. Hierbij fiets je zowel over bospaadjes als paden door veengebieden en langs de vele meren.
Verwacht (gelukkig) niet te veel toeristische poespas. In deze voormalige Oost Duitse streek tref je zo hier en daar een plek aan waar je wat kunt nuttigen.
Maar omdat ondertussen steeds meer dit gebied "ontdekt" wordt, zal het me niet verbazen dat daar in de komende jaren verandering in komt.
Genoeg geschreven, tijd om wat foto's te laten zien:Fietsen in de buurt van de Müritzsee (Veel Duitser dragen tijdens het fietsen helmen)


In de kijkhut bij de Rederangersee.

Kraanvogels in de Rederangersee.In de buurt van Schwarzenhof heb je goede kans de Kraanvogels dichtbij over te zien vliegen. In grote groepen maar regelmatig ook in een klein groepje van drie. Een vogelaar vertelde me dat dit dat dan gezinnetjes zijn. Mannetje en vrouwtje met hun jong, geboren in het voorjaar, in het midden.
Zicht op het plaatsje Speck met z'n Specker Schloss.Landschap ten noorden van het plaatsje Waren.En steeds weer die Kraanvogels.
Wordt vervolgd.... (naar bericht van 5 november)

Geen opmerkingen: