WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 22 oktober 2012

Wedde en de Burcht

Op doortocht in Oost-Groningen kwam ik afgelopen vrijdag door Wedde. En daar moest ik toch echt even de auto neerzetten.
Eerst maar eens het gemeentehuis in, op zoek naar een toilet.
De vriendelijke dame achter de balie wees mij het kleinste kamertje waarvan ik gerust gebruik mocht maken. 
Dat deed ik dus.
Vervolgens vragen waar de kantine was om een kopje koffie te bemachtigen leek mij iets te veel van het goede dus maar weer naar buiten om de tegenover het gemeentehuis liggende Burcht te gaan bekijken. En bekijken is bij mij bijna synoniem aan fotograferen. De nodige foto's zijn dan ook gemaakt.
Het was een stralende herfstdag en de bomen langs de burchtgracht stonden volop met hun herfstkleuren te pronken. En eerlijk gezegd vond ik dat nog mooier dan de burcht.
Ik kwam aan de praat met een meneer - naar later bleek de patron cuisinier - die mij alles wist te vertellen over de geschiedenis van de Wedderburcht. En al pratende stond ik even later zelfs ín het gebouw.
Diverse zalen werden mij getoond, overal netjes gedekte tafels. Al snel werd duidelijk dat hier ook gegeten kon worden, naast een museum is er o.a. ook  een restaurant gehuisvest in de burcht.
Na de nodige foto's te hebben gemaakt (en zeg nou zelf, het is toch echt bijzonder om in zo'n entourage te dineren) weer naar buiten.
Nog een foto maken van het schild en dan richting auto om weer verder te rijden naar mijn volgende adres in Smeerling.


Klik op de foto's voor grotere afbeeldingen  Meer over de Burcht van Wedde is * hier * te lezen of op de site van de Burcht zelf.

Oh ja, moeten jullie raden wat ik tegenkwam toen in Wedde uitreed......juist, een postbode. Heb hem natuurlijk direct gevraagd of ik 'm op de foto mocht zetten voor mijn postbode-serie. Hij had er geen problemen mee.
In de loop vd week zal ik de foto "bijplaatsen" in de serie :-)


3 opmerkingen:

Willy zei

Wat een prachtige foto's van een bijzondere locatie, een adresje om te onthouden. Geen koffiegedronken?

Willy zei

Ben je de hele week in Groningen geweest? Het was hier zo stilletjes op je blog.

Tiny zei

Prachtige foto's, vaak in de buurt geweest, maar nog gezocht waar het was.
Weetwel dat het niet zolang geleden is gerestaureerd, zeer de moeite waard zo te zien.
Zet het op mijn to-do list ;-)
Groetjes