WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


dinsdag 13 oktober 2020

Fietsen rond LosserFietsen rond Losser

Voor de liefhebbers: er is weer een nieuwe fietsroute  😃 
Ook nu weer een mooie route in het landelijke, groene en bosrijke gebied tussen Oldenzaal, Lonneker, Losser en De Lutte. Ook pak je in het grensgebied nog het Lagapad bij Gronau/Overdinkel mee.  Het zijn stuk voor stuk fraaie plekken om voor op pad te gaan.
De route kun je op meerdere plaatsen starten. Bijvoorbeeld bij de Wilmersberg, het station van Oldenzaal (en dan even naar knooppunt 66 fietsen), maar kan ook in Lonneker beginnen of bij restaurant Dijk59 (vml Ponderosa) of Hof Aarnink. Kies maar uit. 
Maar misschien is het handig om de route te beginnen vrijwel onderaan een afslag van de snelweg en wel bij McDonald's in Oldenzaal. Je zit dan heel dicht bij de route (vanaf McDonalds fietspad naar Enschede op en al snel (net voor het bos) rechtsaf de Noordergrensweg infietsen naar knooppunt 80). 
Op bijgaand kaartje staat een en ander vermeld.

Startadres: parkeerplaats bij McDonalds, Hanzepoort 2, 7575 DA Oldenzaal
Afstand: rondje van 49 kilometer 
Horeca: bij het startpunt en op diverse andere plekken langs de route 
GPS: kan  * hier *  gedownload worden. Op je mobiel of tablet kan dit bestand gedownload worden door de downloadsite te openen in je browser, bv Safari of Firefox

Kaart met knooppunten van de gefietste route: aan eind van dit bericht. Tip, als je de kaart liever niet wil uitprinten, maak dan zekerheidshalve met je mobiel een foto van de kaart. Altijd handig om bij je te hebben. Ook omdat een bordje snel over het hoofd wordt gezien cq verdwenen kan zijn.


Een beeldverslag van de fietsroute
Foto's staan in willekeurige volgorde.

Landelijke omgeving van Lonneker

Wandel- en fietsboulevard Gronau

De Dinkel nabij Gronau

Fietspad richting Gronau


Groene omgeving van Gronau

Er is altijd wat te zien

Lagapad ter hoogte van Glane

Lagapad ter hoogte van Glane

In het voorjaar bloeien de lupinen op het vliegveld

Een van de parken in Gronau

Rock en Popmuseum in Gronau

Voormalig testgebouw op het vliegveld

Uitzicht vanuit de vogelhut bij de Oelemars

Oud wachtershuisje op het vliegveld 

Klik op de kaart voor een grotere afbeelding
De hier beschreven routes zijn met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, routenetwerken, grondbezit of bv openingstijden voor kunnen komen.

Juli/oktober 2020
Route en fotografie (C) Truus WijnenGeen opmerkingen: