WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zaterdag 8 december 2007

Wandelmoment: Bommelas Haaksbergen

Het boerderijtje "Bommelas" in het Buurserzand bij Haaksbergen is een Rijksmonument, gebouwd rond 1840. Het is een zogenaamd "los hoes". Dit type boerderij, waarbij woongedeelte en stal zich in één ruimte bevinden, is kenmerkend voor dit deel van Twente. Schapen, varkens en mensen leefden dicht bijelkaar. Een open vuur diende als verwarming en kookplaats. Een schoorsteen was er niet.

Het boerderijtje is nu eigendom van Natuurmonumenten en is in gebruik als vakantiehuis. Natuurmonumenten is bezig Bommelas op te knappen. Bezoekers van het Buurserzand en het Witteveen kunnen straks genieten van het resultaat van de opknapbeurt. De Bommelas ligt aan de gele route van 6 km van Natuurmonumenten. Ook is er nog een route van 8 km (blauwe route).  Beide routes zijn te downloaden op site van Natuurmonumenten. Je kunt de routes starten aan de Stendermolenweg of bij het Restaurant de Haarmühle.

(Nog ter aanvulling:
De foto is februari 2006 gemaakt, het was behoorlijk mistig geweest en het vroor. Het witte op de bomen is dus "aangerijpte mist".)


Geen opmerkingen: