WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 6 augustus 2012

Fotowandeling in de Tuinen van Twickel (2)

Het eerste deel van de berichtgeving over de fotowandeling kunt u  *hier*  zien.
Klik op de foto's voor grotere weergave.
De lunchpauze zat erop, tijd om verder het park in te gaan.
Na de afdaling van de berg kwamen we in het gedeelte met de waterpartijen. De waterlelies waren een gewild onderwerp om op de foto te zetten.
Ook bij de spiegelvijvers was het goed toeven en natuurlijk moest vanaf de vissersbrug een eigen invulling aan het woord spiegelen gegeven worden.
Via de Koningseik kwamen we bij de achterzijde van het kasteel om daarna de formele tuin in te lopen.
Van de schaduw werd goed gebruik gemaakt.
En terwijl de één zich nestelde op een bankje ging de ander rustig verder met foto's maken.
Een derde luisterde aandachtig naar het verhaal op het audio-apparaatje.En als dat verhaal dan toch iets te lang duurt dan zat er niet anders op dan te multitasken.
Na een verfrissend drankje in de Theeschenkerij in de Orangerie werd de formele tuin bekeken. De volgende tuin die werd bekeken was de rotstuin. Een tuin die ik zelf het mooiste vind.
Omdat het zo warm was hebben we niet al te lang in de laatste 2 tuinen kunnen rondkijken. We liepen van schaduw naar schaduw. Het was ondertussen te warm geworden om nog prettig te kunnen rondlopen en fotograferen. Besloten werd om zo geleidelijk aan richting de uitgang te lopen.
Nog wel was er tijd om de  bedrijvigheid op Twickel te aanschouwen.
Daarna een nog een goekeurend knikje richting de barones voor haar ontwerp van de rotstuin en toen waren we weer bij de mooie Landgoedwinkel.
We kwamen tot de ontdekking dat het eerder genoemde zadeldekje niet meer leverbaar was en stof kopen om zelf zo'n dekje te maken (twittersuggestie van @ Alexander vd Tweel ) was ook geen optie. Zadeldekjes zijn bedoeld om het zadel droog te houden en volgens ons was die stof niet waterdicht :-)
De audio-apparaatjes werden weer ingeleverd, nog even drentelen langs de leuke hebbedingetjes die te koop waren en toen stonden we weer buiten.


De Kasteeltuinen van het landgoed Twickel zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.
In dit weblogbericht heb ik bewust niet veel feiten over bv het ontwerp en de geschiedenis van het park gegeven omdat daar alles over te lezen is op  de website van Twickel.
De openingstijden van het park zijn daar ook te vinden.


4 opmerkingen:

Sien zei

Schitterende serie Truus!
Dat was wel flink door stappen :-)
Ik vind de beelden foto's gewoon super.
Bedankt voor de rondleiding....
Fijne dag nog

Tiny zei

Heel mooi, ben er nooit geweest, zeker de moeite waard. Prachtig kasteel maar ook de tuin, zo mooi groen. Is de regen toch nog ergens goed voor geweest.
Leuk dat het gezellig was.
Groetjes

Rita zei

Ja het was genieten....prachtige kiekjes..
Dank
Lieve zongroetjes ook aan de andere deelnemers...

boomkruiper zei

Je nieuwste blog heet 'Bespiegelingen' met die mooie spiegelfoto als header?
Wat een juwelen toonde je ons!