WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zondag 19 augustus 2012

Fietsen bij Diepenheim, de zeskastelenroute

Update augustus 2015
De Zes Kastelenroute bij Diepenheim is nog steeds een mooie en goed te fietsen route. Zie voor de meest recente (kaart-)gegevens alsmede een downloadmogelijkheid,  mijn bericht hierover, gepubliceerd in augustus '15.

 ~~~~~~~~~~
2012
Terwijl half fietsend Nederland ondertussen van knooppunt naar knooppunt fietst hadden wij vorige week besloten maar eens van bordje naar bordje te fietsen. De 6 kastelenroute bij Diepenheim leek ons wel wat; een route van zo'n 29 kilometer die te volgen is via bordjes.
Je komt, de naam zegt het al, langs 6 kastelen en de bijbehorende landgoederen. Allen gelegen in de nabije omgeving van het in gemeente Hof van Twente gelegen plaatsje Diepenheim. Starten kan bij de VVV in Diepenheim waar je ook een informatieboekje over de route kunt kopen.
Aangezien wij niet van die onderweg-lezers zijn besloten wij zonder de nodige info op pad te gaan. Juist die dingen die wij doorgaans willen weten - meer gericht op de natuur - staan immers toch niet in de boekjes en over de kastelen zou vast wel e.e.a. te lezen staan op de infoborden.
Als startpunt hadden we café restaurant de Viersprong, gelegen aan de weg Lochem - Goor,  gekozen zodat we ook nog eerst even een kop koffie konden drinken. Vanaf de parkeerplaats van de Viersprong ga je richting de voorrangsweg en daar zie je gelijk al het bordje van de 6 kastelen route.
Rechtsaf dus, richting het plaatsje Diepenheim.


Bewegwijzerde fietsroute
En dan is het zaak gewoon goed op de bordjes te letten om de hele route te volgen. In Diepenheim zelf zijn we wel een beetje aan het zoeken geweest naar enkele bordjes. Maar omdat we wisten dat we ook bij Kasteel Nijenhuis langs zouden komen maar die kant opgegaan.Vervolgens zagen we bij het kasteel weer een bordje staan. Voor de rest waren er geen problemen en was het allemaal goed te volgen.
Toen wij deze route fietsten, begin augustus '12, vonden er in de buurt van Huize het Wegdam werkzaamheden tbv asbestsanering plaatst. We werden daarom een stukje omgeleid en kwamen toen niet langs Het Wegdam.Verder is de route is ten opzichte van 2 jaar geleden, toen we 'm ook gefietst hadden, enigszins veranderd.Er is nu een mooi stuk langs de Schipbeek in de route opgenomen.
Let ook op dat je het goede bordje volgt en niet per ongeluk de 5sterrenroute gaat fietsen.
Bordjes van de 5 sterrenroute en de 6 kastelenroute

Hieronder een beeldverslag van de route.


Woonboerderij op het landgoed Westerflier.

Huize Diepenheim.

Fietsers omgeving Diepenheim


Je passeert de kleinste bioscoop van Nederland.

De Tuinen van Diepenheim liggen aan dezelfde straat.

 

In Diepenheim zijn leuke winkeltjes.
Kasteel het Nijenhuis Diepenheim
Omgeving Het Nijenhuis
Je fiets over het landgoed Weldam en komt voorbij het Kasteel Weldam.


Mooie weggetjes die over de erven van de boerderijen van het Weldam gaan.

Even later fiets je in de omgeving van het Wegdam.


Kleine weggetjes, over verschillende landgoederen.
Uiteindelijk fiets je via de Schipbeek en landgoed het Westerflier weer richting cafe restaurant de Viersprong. Ons startpunt van de route.

2 opmerkingen:

Conny's-blog zei

Wat een mooie route is dit zeg en mooie foto's weer.......................gr.Conny

De Wederik zei

Hele mooie route. Misschien niet direct doorrijden naar Kasteel Weldam maar ook nog even een klein eindje extra voor het kerkje.
Zie ook; http://www.youtube.com/watch?v=veCY1QwTY3w