WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


donderdag 5 januari 2012

"Gegarandeerd Onregelmatig" genomineerd voor Wandeltrofee

Toen ik op de site van de Fiets- en Wandelbeurs keek kwam ik onderstaand persbericht over de 3 genomineerden voor de Wandeltrofee 2012 tegen.
En weet je wat ik nu zo leuk vind, bij één van die uitgevers mag ik dit jaar een wandelboek uitgeven.
Ze hebben 2 wandeluitgaven in de top-tienlijst staan. Super!!

                                                         

Genomineerden Wandeltrofee 2012 bekend


De gidsen ‘Wildlife wandelingen in Nederland’, ‘Schrijverspad Veluwezoom’ en ‘Noord-Hollandpad’ zijn genomineerd voor de Wandeltrofee 2012.

Op zaterdag 11 februari, tijdens de achtste Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI, maakt de jury van deze verkiezing bekend welke titel is uitverkoren tot ‘beste Nederlandstalige wandelroutegids van 2011’.
Het afgelopen jaar beoordeelde de jury in totaal 37 gidsen die tussen 1 oktober 2010 en 1 oktober 2011 in Nederland zijn verschenen. Het ging daarbij om publicaties over nieuw ontwikkelde routes die voor het grootste deel over Nederlands grondgebied lopen. De drie gidsen die nu genomineerd zijn, komen uit de 'top-tienlijst' die na een eerste selectie waren overbleven.

De Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die daarmee het wandelen in binnen- en buitenland wil stimuleren. Tijdens de komende beurs zal de jury de onderscheiding uitreiken aan de winnende auteur of uitgever.
De genomineerden voor de titel 'Beste Wandelroutegids van het Jaar 2011' zijn:

- in willekeurige volgorde –

1. Wildlife wandelingen in Nederland   
uitgeverij: Gegarandeerd Onregelmatig

2. Schrijverspad Veluwezoom. Rhenen - Dieren                 
auteur: Bert van Dorsten
uitgeverij: Brussels Lof

3. Noord-Hollandpad. Van Texel naar het Gooi  
auteur: Vladimir Mars 
uitgeverij: Open Kaart

4 opmerkingen:

Monique zei

Die uitgeverij heeft heel wat boeken op de boekenplank staan en straks staat de jouw er tussen, wat geweldig Truus! Zal een hele klus worden, maar wie kan er nu zeggen dat ie boek heeft uitgegeven, gaaf! Veel succes ermee!

Aly zei

Wat geweldig Truus een echt boek van jou
Gefeliciteerd!
Dat is echt supercool!
Een fijn weekend
:) Aly

Tiny zei

Hartstikke leuk, gefeliciteerd !!

boomkruiper zei

Wat leuk Truus!!! Gefeliciteerd. Hoop dat er ook foto's van je in komen