WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Afwisselend de spiegelreflex- dan weer de compactcamera. De meeste foto's die hier geplaatst zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig (foto-)wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de diverse wandelingen zijn *hier* te vinden.
Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog. Op dit Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken' zijn tientallen routes te vinden en regelmatig worden hier nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


donderdag 23 juli 2015

Op een Bankje in Schotland

Op een Bankje - Fotoserie van Bankscenes

Op een bankje nr 69: Op een bankje bij Loch Lomond in SchotlandLoch Lomond is een groot en diep meer (loch) in Schotland. Het bevindt zich in het westen van de zuidelijke Highlands. Het meer is ongeveer 37 km lang en tot 8 km breed. Loch Lomond is het grootste meer van Schotland in oppervlakte en het op een na grootste in watervolume, na Loch Ness. 
In het meer bevinden zich vele eilandjes. Het vormt het centrum van het nationale park Loch Lomond and the Trossachs National Park. Het meer bevindt zich slechts twintig kilometer van Glasgow, en vormt daardoor een belangrijk toeristisch gebied.
De wandelroute West Highland Way loopt langs de volledige oostkust van het meer.
Loch Lomond is tevens de naam van een whisky die in het dorp Alexandria geproduceerd wordt. Het is de favoriete drank van kapitein Haddock uit de strip Kuifje.

Bron: Wikepedia

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...