WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 2 september 2019

Fietsroute Zenderen - Bavinkel - Saasveld

Fietsroute Zenderen 
 Bavinkel - Saasveld - Hertme


Start: in Zenderen, parkeerplaats tegenover Restaurant Het Seminar (of parkeren bij de kerk). Fiets vanaf daar richting de rotonde en volg bordjes naar knooppunt 64.
Adres: Hertmerweg 46, 7625 RH Zenderen.
Alternatief: Maar je kunt de route ook starten in Hertme bij de kerk (knooppunt 12), de kerk in Saasveld of bv bij Café Restaurant Fraans Marie Albergen (knooppunt 57).
Afstand: rondje van 40 kilometer
Horeca: Op meerdere plekken langs de route.
Route: Kan geheel gefietst worden via de knooppuntbordjes van het Fietsnetwerk.
Let op: Als je (halverwege de knooppunten 82 - 85) de Bornsestraat oversteekt thv CR 't Anker en rechtsaf gaat moet je daarna vrijwel direct weer linksaf.
Gpx: kan  * hier *  gedownload worden. Op je mobiel of tablet kan dit bestand gedownload worden door de site te openen in je browser, bv Safari of Firefox
Kaart met knooppunten vd gefietste route: aan eind van dit bericht. Tip, als je de kaart liever niet wil uitprinten, maak dan zekerheidshalve met je mobiel een foto van de kaart. Altijd handig om bij je te hebben. Ook omdat een bordje snel over het hoofd wordt gezien cq verdwenen kan zijn

 - - - - - - - - - - - - - - - - -

Fietsen in het landelijk gebied dat vnl gelegen is ten oosten van de weg van Zenderen naar Almelo. Je fietst zowel over smalle weggetjes omzoomd door houtwallen, schaduwrijke zandpaden als over nieuwe paden langs de Doorbraak. Natuurlijk ontbreekt op deze fietstocht ook een passage langs het Almelo Nordhornkanaal niet. En dat komt goed uit want je komt dan ook langs CR Fraans Marie waar je bij mooi weer lekker buiten op het terras kunt zitten.
Altijd leuk om te zien zijn de diverse kraampjes langs de weg met veelal producten uit eigen tuin. Bij een van de kraampjes hebben ze wel heel bijzondere producten zoals bolcourgettes en de komkommersoort Johanna. En wat te denken van de aardappel Obama.
Vergeet ook niet ter hoogte van knooppunt 65 even naar links te gaan de Oude Biefel (straatnaam) in om te kijken bij Middeleeuws Weleveld. En als je weer terug bent van de fietstocht bedenk dan maar eens hoeveel kerktorens je hebt gezien onderweg.

Een beeldverslag

Je fietst langs het klooster in Zenderen
Over rustige landelijke weggetjes
Veldschuur die je ook vanuit de trein naar Borne kunt zien 
Fietspad omgeving natuurgebied de Doorbraak
Natuurgebied De Doorbraak
In buurtschap Bavinkel bij Almelo
De koeien zoeken met warm weer de schaduw vd bomen op
Boomkapelletje bij Albergen
Fraaie fietspaden 
De kerk van Saasveld
Nabij Saasveld
Middeleeuws Weleveld
Vergeet niet thc knooppunt 65 even de Oude Bieffel in te fietsen

Veel kraampjes langs de weg
Kaart met knooppuntnummers

De hier beschreven route is met de grootst mogelijke zorg samengesteld en gecontroleerd. Niettemin geldt dat het een momentopname betreft en dat wijzigingen in het landschap, paden, knooppunten of openingstijden voor kunnen komen.

September 2019
Route, tekst en Fotografie © Truus WijnenGeen opmerkingen: