WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 15 juni 2015

Zeearend Harley

Omdat het vorige week op enig moment te warm was om te wandelen ben ik maar eens een dagje gaan fietsen. Een route uitgestippeld in de buurt van de Regge in de omgeving van Rijssen - Wierden en toen op pad. De tocht kwam ook langs het Volkspark in Rijssen en daar trof ik toevallig een valkenier die z'n vogels net aan het trainen was. Op z'n arm had hij een zeearend. Naar later bleek de bekende 'Harley', de mascotte van voetbalclub Go Ahead Eagles. 

Nu ben ik geen liefhebber van roofvogelshows en dergelijke alsmede heb ik zo mijn vraagtekens bij het inzetten van vogels bij attracties of iets dergelijk maar toen ik al fietsend bijna opbotste tegen de man met de vogel op z'n arm heb ik toch het moment gegrepen om de prachtige en majestueuze roofvogel op de foto te zetten. En ik kan jullie zeggen dat ik onder de indruk ben gekomen van de schoonheid van deze Amerikaanse zeearend.
Meer over de Amerikaanse zeearend die ook wel Witkopzeearend wordt genoemd kun je  *hier* lezen.


Amerikaanse zeearend ook genaamd WitkopzeearendGeen opmerkingen: