WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


dinsdag 2 juni 2015

Wandelen in Zwitserland

Kortingsactie
Wandelen in Zwitserland - Nu met 5% korting
 Wandelhotel Gürgaletsch

Wandelhotel Gürgaletsch
Het is een hotel waar ik graag kom: het wandelhotel Gürgaletsch. Het hotel - met Nederlandse eigenaren - is te vinden in het bergplaatsje Tschiertschen. Dat ligt in Graübunden Zwitserland.
Hotel Gürgaletsch (voorheen Hotel Alpina), dat geliefd is bij natuurliefhebbers en wandelaars, staat bekend om z’n huiselijke en informele sfeer. Ontbijten en dineren bv, doe je gezamenlijk waardoor er al snel contacten ontstaan. Vaak resulteert dit dan ook weer in het gezamenlijk op pad gaan in de bergen.
4 keer in de week wordt er een  wandeltocht aangeboden waarbij er doorgaans een keuze gemaakt kan worden uit een lichte of zwaardere variant. Met het hotelbusje wordt je naar het beginpunt van de wandelroute gebracht.
Ben je niet zo’n klimgeit dan is dat echt geen probleem. Vanaf het hotel zijn er ook veel wandel- mogelijkheden waarbij je je eigen zwaarte kunt kiezen. Maar je kunt bv ook met de bus naar Chur gaan. In de nabijheid van het hotel is een busstation die je binnen een half uur naar deze mooie plaats (de oudste stad van Zwitserland) brengt.
In het zomerseizoen biedt het hotel veel extra’s aan. Zoals 'Alpennatuur', 'Bloemen en vlinders', 'Kennismaken met bergwandelen' maar ook zijn er Kinder- en tienerweken. Activiteiten waarbij je zelf kunt kiezen of je er aan mee wilt doen. Niets is verplicht. Je betaalt er ook niets extra’s voor. Het programma voor de zomer 2015 kun je * hier *  bekijken.


Buspendel Nederland Zwitserland
Voor velen zal het prettig zijn te weten dat het hotel in het voor- en naseizoen een eigen buspendel laat rijden vanuit Nederland.  's Ochtends instappen bij het treinstation van Arnhem of Breda en in de avond voor de deur van het hotel uitstappen. Makkelijk toch?


Boek met 5% korting
Als vaste gast van dit hotel mag ik de lezers van mijn weblog  5% korting op een verblijf in het hotel aanbieden. Als je een boeking doet (via de site van het hotel ) en je vermeldt “Korting weblog Truus Wijnen” dan wordt dat in mindering gebracht.


Meer weten? Bekijk dan de website of het weblog van het hotel. Het hotel heeft ook een eigen Facebookpagina.
Geen opmerkingen: