WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


dinsdag 7 mei 2013

Lente in Twente

Vorden, Driebergen, Bussum, Hellendoorn, Twekkelo, Losser, De Lutte en Glane. Zie hier de wandelbestemmingen van de laatste 1½week.
Gedeeltelijk vrije tijd maar ook "werkzaamheden" voor mijn wandelgids. Een gids waarvoor eind vorig jaar een andere opzet is bedacht met als gevolg dat ik nog 14 nieuwe routes moest produceren.
Gelukkig schiet het op en is het grootste deel van de routes klaar. Rest nog de beschrijvingen en de aanvullende informatieve teksten alsmede het fotomateriaal.
Ik hoop medio deze zomer met e.e.a. klaar te zijn zodat de gids in het najaar op de markt kan komen.

Afgelopen weekend ben ik voor één van de routes in Twekkelo en omgeving aan het lopen geweest. Het plattelandsgebied van Twekkelo ligt tussen Enschede en Hengelo en de wandelpaadjes lopen daar voor een groot gedeelte door weilanden en langs akkers. Aan de stadsrand van Enschede tref je het landgoed het Stroot aan. 
Een mooie wandelbestemming waar het ook nog eens prachtig fotograferen is.
Want kijk nu zelf wat een schat aan voorjaarsbeelden je op zo'n wandeling kunt "schieten":

Klik op de foto's voor grotere afbeeldingen

Langs de Twekkelerweg

Boerenzwaluwen bij de weilanden

Beekje op landgoed het Stroot

Waterranonkel in één van de vele beekjes

Oranjetipje
Oude Zoutboortoren aan de Baardinksweg
 Nog meer Lente in Twente is * hier *  te zien.
Geen opmerkingen: