WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


woensdag 10 november 2010

Sprookjeswereld

Vorige week heb ik gewandeld op de "Nijverdalse Berg".
Of Sallandse heuvelrug zoals je tegenwoordig moet zeggen.
Toen ik nog in Nijverdal woonde, de jeugdjaren, zei je gewoon "op 'n Nijverdalsen barg" en als je dan maar lang genoeg doorliep kwam je vanzelf op 'n Holterbarg.
Nu heet het de Sallandse Heuvelrug en is het een Nationaal Landschap. En schijnbaar helemaal Sallands!!
Maar goed, even terug naar de wandeling. Ik had nu eens geen spiegelreflex bij me maar mijn compact camera. Even geen gezeul met zo'n zwaar toestel.
En natuurlijk weer de nodige foto's gemaakt. Dit ontlokte bij mijn mede-loper af en toe een zucht. Wéér even stoppen voor een foto.
Maar kijk eens naar de foto's hieronder, zulke sprookjesbeelden vragen toch om vastgelegd te worden?


En wie zei er dat je met een compact camera geen mooie foto's kunt maken??
Verslag met verdere informatie over de gelopen wandeling op de Sallandse heuvelrug volgt zsm.

Geen opmerkingen: