WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


vrijdag 5 november 2010

Fotowandelingen en Wandelingen

 

Wandelingen
Eén keer in de maand organiseer ik in het weekend een wandeling van zo’n 17 km. Doorgaans wordt er in de omgeving van Twente of de Achterhoek gewandeld in een gemoedelijk tempo. Omdat er niet altijd een horecaplek is onderweg wordt er vaak geluncht in “het veld”. U bent van harte welkom met een wandeling mee te gaan. 

Fotowandelingen
De fotowandelingen van ongeveer 5 km voeren u langs inspirerende en fotogenieke plekjes. Tijdens het wandelen is er volop gelegenheid om te fotograferen. Waar nodig en voor zover mijn kennis reikt, sta ik u terzijde met raad en daad. Graag deel ik mijn eigen werkwijze met het fotograferen met zowel een compact camera als spiegelreflex met u. Deelnemers zijn doorgaans mensen met oog voor de omgeving die graag fotograferen of bezig zijn zich daarin te verdiepen. Het maakt niet uit of er gefotografeerd wordt met een compact camera , spiegelreflex of misschien wel een mobieltje, iedereen kan meedoen. Mijn ervaring is dat met de meest simpele toestellen vaak bijzonder verrassende en mooie foto’s gemaakt worden. Een fotowandeling is géén cursus of workshop.


Geen opmerkingen: