WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


donderdag 12 juni 2008

Nieuwe Camera

Ik heb veel vragen gehad over mijn nieuwe spiegelreflexcamera; wat voor merk het is, hoe die bevalt, maakt 't ie mooie foto's enz. enz.

Ik denk dat het voor de meesten ondertussen wel duidelijk is dat het een Sony is geworden en wel de Alpha 350. Alhoewel ik het toestel nog maar kort heb kan ik nu al zeggen dat er een "klik" is. Het toestel bevalt me uitstekend. Dit niet in de laatste plaats door het kantelbare schermpje en de Live View. De fotografeer-resultaten vallen me tot nu toe ook niet tegen. Ik gebruik op dit moment vrijwel altijd de "reislens" , het 18 - 200 mm objectief. Daarnaast heb ik een macro 90 mm objectief.

De foto's van de 2e Digitalis en de foto uit het vorige bericht zijn ook met de Sony gemaakt.

Hieronder plaats ik nog enkele resultaten:Geen opmerkingen: