WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zaterdag 7 juni 2008

Bijzondere Vingerhoedskruid (Digitalis)

In deze periode van het jaar zie je overal om je heen het Vingerhoedskruid in tuinen staan. Persoonlijk vind ik het een schitterende plant.

Normaal gesproken zien de bloemen/kelkjes van het Vingerhoedskruid er als volgt uit (foto uit 2002):
   

Afgelopen week zag ik ergens in het veld een Vingerhoedskruid staan met een wel hele rare vorm van de bloem. Ik herinnerde mij dit wel eens eerder te hebben gezien. Deze keer heb ik er ook maar even een foto van gemaakt:

(update:  Seraka geeft aan dat hier sprake is van een "pelorische topbloem")

Geen opmerkingen: