WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


Over Truus Wijnen

Truus Wijnen (1959) geboren en getogen Twentse, wandelt en fotografeert met passie.
Daarbij kijkt ze om zich heen met een onbevangen blik. Haar oog voor detail en haar gevoel voor humor leveren ontwapende en eigenzinnige foto’s op met onverwachte composities en niet zelden legt ze hilarische situaties vast.
Twente en de Achterhoek zijn de favoriete gebieden waar ze wekelijks wandelt en fotografeert. Indrukken daarvan deelt ze op haar veelbezochte Weblogs.
Doorgaans fotografeert ze met een spiegelreflexcamera maar één van haar stellingen is dat je geen top-camera nodig hebt om het ultieme plaatje te maken. Meerdere van haar opvallende fotomomenten zijn dan ook met een gewone compactcamera “gevangen”. Het gaat volgens de fotografe om degene die de camera in handen heeft en oog heeft voor het moment dat vraagt om vastgelegd te worden.

Truus Wijnen organiseert en begeleidt wandelingen, met name in Twente en de Achterhoek.
Ze maakt sinds enige jaren eigen wandelroutes en wandelreportages waarvan in de loop der jaren meerdere gepubliceerd zijn.
Een en ander heeft ondertussen geresulteerd in de uitgave van wandelgidsen.

In 2014 is haar wandelgids 'Twaalf Twentse Tochten 'verschenen.
In 2015 volgde de Wandelgids 'Kuieren kijken en kieken in de Achterhoek'


Naast dit weblog heeft ze een wandelsite:  'Over Wandelen Gesproken' .