WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zondag 15 mei 2016

Blauwe juffers


Blauwe Juffers herkennen

De site van het Vlindernet is  zeer de moeite waard om te bezoeken. 
Je kunt er veel informatie vinden over alle in Nederland voorkomende dagvlinders en nachtvlinders. Ook zijn er tips over het vinden, fotograferen en determineren van rupsen. Op de site, die samengesteld wordt door en onder redactie van De Vlinderstichting en de Werkgroep Vlinderfaunistiek is sinds kort nu ook een 'Herkenningskaart blauwe juffers' te downloaden. De juffers lijken op libellen. De verschillen tussen beiden worden mooi weergegeven op * deze site *.

Een paar dagen terug heb ik aan de rand van een waterrijk gebied enkele juffers - die op dat moment een zogenaamd paringswiel aan het vormen waren - op de foto gezet. Natuurlijk heb ik toen geprobeerd aan de hand van de Herkenningskaart de naam van de blauwe juffers op te zoeken. En volgens mij zijn het azuurwaterjuffers. Maar mocht ik het fout hebben dan hoor ik het graag.


Paringswiel azuuurwaterjuffers


Geen opmerkingen: