WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


woensdag 29 februari 2012

Kraanvogels boven de Hof van Twente

Het was gisteren een complete verrassing kraanvogels in Twente te zien.
Meerdere keren ben ik in het noordoost van Duitsland (Müritz) geweest en heb daar vele vele Kraanvogels gezien maar bovenal gehoord.
Zie de eerdere berichten hierover op dit weblog.
Maar in Nederland, nee, daar had ik ze nog nooit gezien.
Tot gisteren. Wandelend van Goor richting Delden ineens het bekende geluid van de vogels.
Omhoogkijken, knipperen met de ogen, nogmaals, verbaasd kijken en dan ook nog het fototoestel proberen te pakken.
En toen, net voordat ze echt te ver weg waren nog net deze in-de-verte-foto kunnen maken:


Mijn dag was op dat moment al meer dan geslaagd :-)

Mocht je willen weten hoe het geluid van de kraanvogels is, hieronder een geluidsfilmpje waarop dat goed te horen is. Het filmpje is gemaakt in de Müritz .
3 opmerkingen:

Hendrika zei

Wat een bijzondere waarnemeing!!

Monique zei

In Limburg hoorden en zagen we ze regelmatig en wat een geluid komt er uit die dieren! Enorme groepen zaten er in de velden, maar helaas was ik toen nog niet besmet met een fotovirus :) Heerlijk zo'n dag met een onverwachte ontmoeting!

Klaske zei

Truus, geweldig dat je ze hoorde en zag en dan ook nog vast kunnen leggen. Kan me voorstellen dat je heimwee naar de Muritz hebt. Wij zagen er indertijd ook heel veel bij Lac du Der, en hoorden ze terwijl we in bed lagen.