WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zaterdag 17 september 2011

Grote Weerschijnvlinder ( Apature iris)

Vorige week zag ik bij een wandeling op Twickel al de Kleine IJsvogelvlinder (zie berichtje van 15 juni j.l.).
Vandaag zag ik ook nog eens de Grote weerschijnvlinder; een in Nederland vrij zeldzame soort.
De vleugels van de gefotografeerde vlinder zijn aan de onderkant wat gehavend. Daardoor zie je vrijwel de oogvlekken niet.
Het is vrij lastig om het verschil te zien tussen de Grote en de Kleine weerschijnvlinder. Ze zijn nl vrijwel even groot. Echter, de Grote wv heeft alleen in de ondervleugels oogvlekken. Daarnaast heeft de Grote wv spitse punten die uit de witte band op de vleugels uitsteken.
De vlinder die ik gezien heb is dus vrijwel zeker een Grote weerschijnvlinder.
Als het licht gunstig valt kun je op de vleugels van de mannetjes een oplichtende blauwe weerschijn zien.
Ze zitten graag op uitwerpselen van zoogdieren. Wat op onderstaande foto's te zien is :-)
De vlinder zat achter het Bokdammerveld op het landgoed Twickel.Geen opmerkingen: