WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Afwisselend de spiegelreflex- dan weer de compactcamera. De meeste foto's die hier geplaatst zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig (foto-)wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de diverse wandelingen zijn *hier* te vinden.
Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog. Op dit Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken' zijn tientallen routes te vinden en regelmatig worden hier nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zondag 16 november 2014

Roze stinkzwam - Mutinus ravenelii

Roze Stinkzwam - Landgoed Egheria De Lutte

De Roze Stinkzwam komt voor in loof- en naaldbossen, parken, tuinen, vaak op gestoorde grond of op vermolmd hout of houtsnippers. De zwam kan verward worden met de Kleine Stinkzwam die veel meer voorkomt.
De ontwikkeling van de Roze Stinkzwam begint met een wit langwerpig ei van 1 - 1,5 cm groot. Op een gegeven moment scheurt het ei open en komt er een vruchtlichaam te voorschijn.
De top van de Roze Stinkzwam is glad, bedekt met een kleverige, olijfgroene sporenmassa. De zwam verspreidt een zeer opvallende, niet zoete, (aas)geur.

Kenmerken
Steel: mazig, hol, witachtig tot roze.
Geur: Sterke (niet zoete) aasgeur.
Vruchtlichaam: 5 - 10 cm hoog, de top is roze tot rood, aanvankelijk bedekt met een groenachtige, slijmerige sporenmassa.

(bron tekst: waarneming.nl)

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...