WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


Fietsroute Florilympha Lutterzand


Routebeschrijving
Fietsroute Florilympha Lutterzand
met oa het grensgebied en landgoed Singraven


Start: bij Restaurant Florilympha 
Adres: Lutterzandweg 16-1, 7587 LH De Lutte
Afstand fietsroute: 30 of 40 km. Zie aanwijzing voor korte route hieronder bij *
Kaart: aan eind pagina
Printen routebeschrijving: deze tekst selecteren > kopiëren > plakken > printen
Download: Eventueel kan de routebeschrijving, met nummers van de knooppunten, ook  * hier * gedownload worden.
Alternatief: het is ook mogelijk de route te starten in het centrum van Denekamp (bij knooppunt 23) of bij Restaurant ’t Sterrebos in Beuningen (knooppunt 52).

Route-informatie: route gaat via knooppunten. Er zijn enkele aandachtspunten.
Duitsland: in Duitsland heten de knooppunten ‘Knotenpunkt’. Routerichting wordt (naast knooppuntnummers) tussendoor aangegeven met witte bordjes met een groene fiets. Blijf dit dan volgen. Ter hoogte van knotenpunkt 82 ontbreekt het bordje richting punt 19 (situatie begin augustus '17).  Je moet hier linksaf, de verkeersweg oversteken naar de Twentenfeldweg. Daar zie je dan op het hoekje, op een boom, weer een bordje richting nr 19.
Singraven: als je Huis Singraven en de watermolen wilt zien moet je bij knooppunt 17 even een stukje rechtdoor fietsen ipv linksaf het bruggetje over naar knooppunt 54. Daarna weer terug naar dit punt.
* Korte route: ga bij knooppunt (58) naar (55) en (20). vervolgens vanaf (20) weer onderstaande beschrijving volgen.

Vertrek vanaf de parkeerplaats van Florilympha naar de weg en ga linksaf. Je fiets dan richting knooppunt 61. Volg vervolgens de hieronder staande knooppunten. Zie de kaart voor de bijzonderheden langs de route.

61 > 62 > 58 > 78 > 79 > 35 > 73
82 > 19 > 20 > 18 > 53 > 23 > 17 >  54 > 52 > 57 > 22 > 21 > 61Augustus 2017 Update augustus '18 + Juli '21
(C) Truus WijnenGeen opmerkingen: