WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zondag 20 november 2016

Op een Bankje met een Bücher-box


Op een Bankje
Fotoserie van bankscenes

Op een bankje nr 77: Bücherbox-bankje in Arosa Zwitserland

Ik heb ze al op meerdere plekken gezien in Kanton Graubünden Zwitserland; de boxen met boeken waar veelal ook een bankje naast staat. In de box een variatie aan leeswaar. Kijkboeken, tijdschriften, korte verhalen maar ook meerdere kinderboeken. En dat laatste is natuurlijk erg leuk. Wandelen en dan halverwege ergens op een bankje gaan zitten en voorlezen uit een boek. Verrassend is dan elke keer welk boek er nu weer in de box zit.
Aan de Obersee in Arosa staat ook zo'n bankje met een bücherbox en daar werd toevallig toen ik er langs kwam ook voorgelezen. Het was dan wel wat frisjes maar met een lekkere dikke jas aan en zittend in de zon was het voor de lezers en luisteraars goed vol te houden.

Leesbankje met een Bücher-box aan de Obersee in Arosa Zwitserland

Foto is in het najaar '15 gemaakt, met toestemming van de 'bankzitters'

De hele serie met 'Bankscenes' kunt u * hier *  bekijken.

Geen opmerkingen: