WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zondag 17 mei 2015

Bargerveen

Er zijn van die dagen dat er hele mooie luchten zijn. Zo ook vorige week toen ik een wandeling maakte in het in het grensgebied van Drenthe - Duitsland gelegen Bargerveen.Bargerveen is een groot hoogveengebied in het oosten van Drenthe. Het maakt onderdeel uit van het 40 vierkante km grote Internationaler Naturpark Bourtanger Moor-Bargerveen.
Dankzij het unieke karakter  van afwisselende terreinomstandiheden is er een scala aan biotopen. Men treft er veel zeldzame planten en dieren aan. In het gebied zijn wandel- en fietsroutes.

1 opmerking:

Klaske zei

Wat een prachtige foto Truus