WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zondag 16 maart 2014

Maandag Wasdag in de Telegraaf

Enkele weken geleden stond ik in de zaterdageditie van de Telegraaf.
Het ging over de fotoserie van wasjes die op mijn weblogs Wandel Kijk en Kiek en Maandag Wasdag staat.
Ik had op de vraag van Emile Bode, die in zijn rubriek in de krant vroeg of er nog tradities bestaan zoals wassen op maandag,  gereageerd met het antwoord dat ik dan wel niet letterlijk op maandag wasdag heb maar wel figuurlijk. En dan in de vorm van mijn maandag wasdag fotoserie.
Prompt werd ik door hem gebeld en een tijdje later stond ik met foto en al in zijn rubriek in de zaterdagkrant.Emile heeft er een mooi verhaal van gemaakt met af en toe wat eigen interpretaties bv "gluren of de was kraakhelder is". Wees gerust, dat doe ik echt niet.
Op het artikel kwamen leuke reacties en zo werd ik oa gebeld door Vara/BNN ivm een eventueel verschijning in één of ander tv programma.
Ook ontving ik ook foto's van wasjes die door anderen gespot waren.
Zo stuurde Greet Warmerdam 2 foto's van wasgoed in Broek in Waterland.Van Rob Wolfs ontving ik een foto van een wasje bij een boerderij in de omgeving van Beekvliet.


En Margo Grootveld stuurde prachtige foto's van kleurrijke wasjes in India.

Met enige regelmaat worden foto's van wasjes naar mij opgestuurd. Zo had ik ook al eens een foto van Klaske de Jong ontvangen. Zij had aan de Krommeniedijk dit mooie wasje gezien.


Dank voor het opsturen van de foto's.
Wasjes blijven de moeite waard om op de foto gezet te worden.
Voorlopig blijf ik er nog wel even mee doorgaan.
2 opmerkingen:

Willy zei

Hej hej Truus, wat leuk dat je nu zelf eens gekiekt bent. Mooi artikel. Leuke wasjes laat je ook weer zien. Fijne week, groetjes

Klaske zei

Leuk blogje Truus. Zal vandaag de was ook buiten hangen. Heb onverwacht een thuiswerk dag. Enige nadeel is dat mijn hulp dat ook heeft.