WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


woensdag 6 november 2013

Twitterwandeling in de omgeving van Denekamp

Al twitterend ben ik het afgelopen jaar in contact gekomen met veel andere twitteraars.
Veelal mensen met dezelfde hobby's en interesses. In mijn geval dus wandelen en fotograferen.
Als één van de twitteraars die ik volg dan ook een twitterwandeling organiseert en daar ook andere twitteraars enthousiast over zijn, dan kan het niet anders dan dat ik daar ook met meega.
Afgelopen zondag was het zover. Er was een mooie wandelroute uitgezet met onderweg diverse rustpunten.
Start was bij Natura Docet (die na een grondige verbouwing ook haar naam heeft aangepast en nu Wonderryck heet) .
Het weer zat deze dag niet mee; er werd veel regen maar ook onweer voorspeld.
Gelukkig waren er diehards die zich niets van deze woeste weersvooruitzichten aantrokken zodat we met een prettig select gezelschap op pad gingen. Eén en ander onder de deskundige leiding van Remco Schothuis van het restaurant Sterrebos in Beuningen.Via 't Goor liepen we het buurtschap Berghum in waar we een bezoek brachten aan Erve Elferman een vleesveeboerderij van Harrie en Suze Boomkamp, gespecialiseerd in hoogwaardig rundvlees.
In de weiden rondom het eeuwenoude bedrijf grazen Limousins. Dit bijzondere vleesras is oorspronkelijk afkomstig uit het departement Haute Vienne in de omgeving van de stad Limoges.
Erve Elferman staat te boek als een van de oudste boerderijen van Twente. Het erf werd al genoemd in 1473. Het huidige bedrijfspand staat op de monumentenlijst. De boerderij beschikt over een ambachtelijke slagerij en een keuken waar diverse vleesgerechten worden bereid en verpakt.


Maria van Berghum


Erve Elferman


Wij mochten er proeven van een lekkere runderbouillon en kregen nadien een uitleg van Suze hoe een muis van een zakdoek te maken :-)
Na veel oefenen is het gelukt; een zakdoekmuis.
Daarna volgde een uiteenzetting door Harrie over de werkwijze van het bedrijf en de smaak van rundvlees waarna ook een kijkje in de keuken genomen kon worden.De route werd vervolgd en al wandelend passeerden we o.a. in het buurtschap Berghum de meest prachtige boerderijen en even zo mooie schuren.
Waar vind je zulke prachtige vakantiewoningen? In Denekamp

Ondertussen waren de eerste regendruppels aan het vallen en doemden in de verte donkere wolken op.
We trokken ons er niets van aan en wandelden verder langs o.a. het onlangs gerestaureerde Klopkeshoes. Het ziet er nu prachtig uit.

Klöpkeshoes Berghum Denekamp


Het druppelen was onderwijl overgegaan in een fikse regenbui.
Foto's maken was er nu niet meer bij. Het was zaak de boel droog te houden dus alles ging in de waterdichte rugzak.
Paraplu's kwamen te voorschijn en kragen werden hoog opgezet.
Het werd menens met de regen; het kwam met bakken uit de lucht en ook begon het pittig te onweren.
Gelukkig konden we schuilen bij een aan de route liggende boerderij.
Aan de twitterberichtjes die voorbijkwamen konden we zien dat het op diverse plekken "noodweer" was maar ook dat we nog niet van de buien af waren.
Blij waren we dan ook dat we opgehaald werden en we de rest van de wandeling niet lopend hoefden af te leggen.
Bij Sterrebos konden we weer op adem komen en werden we verwend met een lekker drankje en hapje.

Het was een bijzondere twitterwandeling waarvan we jammer genoeg het laatste gedeelte niet hebben kunnen lopen.
Reden voor mij om dus nog een keer de kant van Beuningen op te gaan om er alsnog wandelend en fotograferend de mooie omgeving te verkennen.


Geen opmerkingen: