WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


woensdag 27 maart 2013

Wel of geen paasvuur.

Het is afwachten of het paasvuur dit jaar wel in brand gestoken wordt.
Het is nl kurkdroog in Overijssel.
Vanaf morgen geldt 'Code Oranje'. Er mogen dan bijvoorbeeld geen takken en landbouwafval meer in de buitenlucht verbrand worden. Alle vergunningen worden ingetrokken en ook de paasvuren mogen dan niet in de brand gestoken worden.
Diverse -Sallandse- gemeenten hebben al besloten de paasvuren niet door te laten gaan.
Andere gemeenten in Overijssel denken nog na over het wel of niet aansteken van paasvuren.
Het is dus nog maar de vraag of de paasvuren op 1e Paasdag in o.a. Goor of Hellendoorn "in de fik" gaan.
De afgelopen jaren heb ik wel enkele foto's genomen van -de opbouw van- paasvuren maar ik ben wel toe aan wat nieuwe foto's. Dus van mij mag het doorgaan.Opbouw Paasvuur Diepenheim

  
Paasvuur  Sint. Isidorushoeve
1 opmerking:

Klaske zei

Bij ons is het afgelast.
Met de kou zou het wel lekker warm zijn, zo'n paasvuur