WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zondag 25 juli 2010

Vissen in het Twentekanaal

Peperballen
"Ballen met peper, daar moet je mee vissen"  werd ons verteld door de visser aan het Twentekanaal. Hét "geheime" recept, van een kennis van een broer van een andere kennis, om karpers te vangen.


(klik op de foto's voor grotere afbeeldingen)

We liepen al een tijdje te struinen langs de Hagmolenbeek toen we uiteindelijk bij het Twentekanaal arriveerden. Links afslaan en lekker verder langs het kanaal wandelen. En kijk, iets verderop meerdere hengels, een leeg campingstoeltje en 2 tentjes. Geen visser te bekennen. Mmmmmm...toch niet verdwenen in het Twentekanaal?  Even iets dichterbij kijken. Maar gelukkig, daar kwamen ze uit de tent. De vissers.
 
We kregen koffie en ook nog eens een uitleg over het vissen hier. Over de peperballen en andere mooi gekleurde balletjes.


Ze stonden er al vanaf de avond ervoor. De hele nacht hadden ze gevist. Noh ja.... gelegen in de tent, DVD's kijken en zo. Nootjes en chips. Want het vissen gaat tegenwoordig op een moderne manier. Er zit een apparaatje verbonden aan de hengels dat via een piepje doorgeeft wanneer ze beet hebben.
Hier in Wiene (Hof van Twente) aan het Twentekanaal is het een mooie plek om te vissen, vertellen ze. Zij aan het water en "de vrouwen"  op de minicamping 50 meter verderop.  Prettig geregeld allemaal. Op hetzelfde moment komt "de vrouw" een versnapering brengen. Er wordt goed voor de boys gezorgd. Daarna snel weer verder met het vissen.
Maar na een tijdje blijkt maar weer dat het toch wel erg vermoeiend is deze vissport. Opstaan en dan snel de tent weer in. Lekker even uitrusten :-) .


  (met dank aan de vissersboys uit Neede)

(update: Kijk het volgende schreven de vissers in mijn gastenboek:

Hallo Truus

Hier een groet van de vissers oet Nee.
Complimenten voor de foto's en de leuke teksten erbij. Wie weet komen we elkaar nog een keer weer tegen aan de waterkant.

Mvg vincent jeroen en fuggi + de dames van de catering
Leuke leu hè, die vissers)

Geen opmerkingen: