WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, de laatste tijd ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt.
Ik organiseer regelmatig wandelingen. Doorgaans in het oosten van het land. Heeft u ook zin om een keer mee te gaan dan bent u van harte welkom! Wandeldata alsmede nadere informatie over de wandelingen zijn *hier* te vinden.
Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


zondag 15 maart 2009

foto wandeling

Afgelopen zaterdag had ik een Foto-Wandeling georganiseerd. Gewoon, een lekker ontspannen wandeltochtje met veel tijd om te fotograferen. Compactcamera of spiegelreflex mee maakte niet uit. Als je maar oog voor de natuur had, kwam je al heel ver.

We troffen het heel erg met het weer; het was een schitterende dag. Zon en een lekker temperatuurtje. Gezellige en inspirerende mede-foto-makers. Een prachtig gebied om te wandelen. Wat wil je nog meer.Er werd druk geëxperimenteerd met het inzoomen, de belichting. Zie hieronder ook het professioneel gebruik van het histogram:Er werd geoefend met korte en lange sluitertijden:


Het begrip scherptediepte werd ten uitvoer gebracht en menig detail werd op de foto gezet.Eenmaal thuisgekomen, werden de opnames op de computer gezet. Veel werd er weggegooid. En sommige foto's werden tot ware kunstwerkjes getransformeerd.

Kortom, een dag die voor herhaling vatbaar is.

Je kunt je nu al vast opgeven voor de volgende!

:-)


(Veenmos, Spahgnum)


(Bekertjesmos, Cladonia)

Geen opmerkingen: