WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 30 juli 2007

Wandeling Twickel 15 km

Zie onderaan dit bericht voor een Update.
November 2014. 

Een paar weken geleden toch maar weer eens aan het wandelen geweest op het Landgoed
Twickel dat bij Delden ligt. Het is een mooi gebied om te wandelen vooral op doordeweekse dagen
omdat het er dan, in tegenstelling tot de weekenden, erg rustig is. We beginnen de wandeling bij Camping Westerholt dat gelegen is aan de weg van Delden naar Bornerbroek. We steken de weg over en een paar honderd meter verder lopen we al in de bossen. Je kunt hier prachtige foto's maken.
Een eind verderop in het bos komen we een boer/pachter tegen die druk bezig is met zijn brandhout. Hij vindt het wel leuk om met ons te babbelen en brengt ons op de hoogte van het wel en wee van enkele andere pachters van het landgoed.Omdat het weer nogal wisselvallig is deze dag (dan weer zon, dan weer een plensbui) worden we verrast door mooie luchten.


We passeren het erf van Linthorst en spoeden ons via het Hoogspel waar de speeltuin meer op een zwembad lijkt naar Delden om een kopje koffie te drinken.


Na de koffie wandelen we verder. We genieten van de koeien.Met nog een laatste blik op de Deldeneres lopen we terug naar het startpunt van de wandeling.

Oktober 2007  Tekst en Fotografie Truus Wijnen

Update november 2014: De beschrijving van deze Westerholtwandeling door Twickel is niet meer online beschikbaar. Er is wel een alternatief: Een wandelroute van 15 km die start bij het station in Delden. Deze route staat op dit weblog beschreven en is * hier *  te vinden.Geen opmerkingen: